Wymiana akumulatora i kodowanie

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2017-2022)
Paweł 67
Samochód: Skoda Karoq 1,5 TSI

Re: Wymiana akumulatora i kodowanie

Post autor: Paweł 67 »

Witam, podepnę się pod post. Auto z salonu styczeń 2025 i cały czas jakieś błędy, start stop działa jak chce. Po kilku miesiącach jeżdżenia zostawiłem auto w garażu na 7 dni i całkowicie odmówiło współpracy, Wywaliło litanię komunikatów a na koniec zaproponowało wizytę w ASO. zadzwoniłem na asistance. Asistance przyjechało pomierzyło akumulator i stwierdziło że poległ. po podłączeniu bustera auto odpaliło. z kartką z asistance w której Pan napisał że akumulator miał 6V i nadaje się do wymiany umówiłem się do ASO. Trzymali auto kilka godzin i stwierdzili że wszystko jest ok tylko ja za mało jeżdżę i zażądali 300pln za bezzasadną diagnostykę, oczywiście nie zapłaciłem tylko zrobiłem awanturę. Po kolejnych kilku miesiącach walki z akumulatorem zdecydowałem się na wymianę za gotówkę, oczywiście nie w ASO. AKU wymieniony w sklepie z akumulatorami, bez wymiany klemy IBS i bez kodowania. Po wymianie i odpaleniu auta wywaliło kupę komunikatów które udało się magicznie zlikwidować kręceniem kierownicą, jazdą kilkaset metrów i ponownym uruchomieniem. Teraz auto wreszcie działa jak fabryka chciała, żadnych błędów, asystenci działają, start stop działa jak powinien. Wniosek dla mnie jeden, auto od początku miało wadliwy akumulator ale po co serwis ma się wysilać na koszty jak może to wywalić na klienta.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

ODPOWIEDZ