PrzemasCeli pisze: ↑13 sty 2025, 10:56
Takie info dostałem od serwisu:
Ja pierdle
Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi ?
Pięknie, czyli za 27zł niech wymieniają i kodują-naprawiają, jest sposób.
To nie żaden sposób. Procedura powinna wyglądać tak, że kupujesz baterię w kiosku - wymieniasz zgodnie z instrukcją i ma wszystko działać. Kupisz kiepską baterię to najwyżej częściej będziesz wymieniał...
Jedynym sposobem jest poprawienie instrukcji lub naprawa elektroniki w samochodach
A przy okazji - dostałem odpowiedź na mojego maila do BOK po około dwóch tygodniach zwierającego informację że temat został przekazany do (jakiegoś) serwisu i od tego czasu cisza. Serwis kodujący mój kluczyk też się nie odezwał i nadal nic nie zapłaciłem
Kolejny kluczyk zakodowadny w salonie Skoda Bydgoszcz, oczywiscie za free. Centrala już wysłała info o problemie z kluczykami w Karoq po FL w danej fabryce ( nie pamietam której). O dziwo w innych oraz innych modelach Skoda problem nie występuje.
Takze jak ktoś bedzie miał problem, to zabrac oba kluczyki+auto do ASO= 20min i wszystko zakodowane na nowo.
Ja tak samo. W jednym kluczyku baterie wymieniłem wg instrukcji w domu i kluczyk przestał działać. Żadne sposoby zakodowania kluczyka (ani z instrukcji ani z neta) nie zadziałały. Umówiłem się w serwisie na ponowne kodowanie i od razu na wymianę baterii w drugim pilocie. Serwis wymienił baterię i też się rozkodował drugi kluczyk. Było więc kodowanie obu kluczyków (na razie bezpłatnie bo w ramach gwarancji). Problem jest znany i ponoć Skoda pracuje na rozwiązaniem.
Co za wstyd. Strach baterię wymienić w aucie za prawie 190 tysięcy złotych hahaha. Dobrze, że auto ma dopiero rok, to może zdążą ogarnąć temat zanim u mnie trzeba będzie je wymienić. Przerobiłem już kilka fabrycznie nowych aut i to za o wiele mniejsze pieniądze, ale taki cyrk tylko w tym.
Mars pisze: ↑13 lut 2025, 9:40
Co za wstyd. Strach baterię wymienić w aucie za prawie 190 tysięcy złotych hahaha. Dobrze, że auto ma dopiero rok, to może zdążą ogarnąć temat zanim u mnie trzeba będzie je wymienić. Przerobiłem już kilka fabrycznie nowych aut i to za o wiele mniejsze pieniądze, ale taki cyrk tylko w tym.
Współczuje, ze tyle dałeś za Karoqa, jest tyle fajnych aut odrobine droższych...