Parasol [emoji3510] pod fotelem pasażera przód
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Parasol [emoji3510] pod fotelem pasażera przód
Słyszałem o tych parasolach w Skodach ale byłem przekonany, że dotyczy to tylko Superb i chowania parasoli w drzwi.
Postanowiłem dokupić taki parasol specjalnie do auta i podarować żonie, bo często zapomina jakiegokolwiek z domu. Wpisałem na wszelki wypadek "parasol" w instrukcji online i pokazało mi lokalizację schowka pod fotelem pasażera z przodu. Nic nie było napisane o parasolce w środku, tylko "schowek".
Chciałem go zmierzyć (nie każdy skodowski parasol pasuje do schowka) by dobrać odpowiedni. Najpierw sądziłem, że nie mam tego schowka ale chwila macania na oślep i .... jest !!!
Otwieram schowek a tam.... parasol.
Dodam, że przy odbiorze w salonie nikt się nie zająknął nawet o tym. A otwieranie schowka jest takie, że jak się nie wie to można zezłomować auto z nieruszaną parasolką w schowku....
Też tak mieliście czy tylko ja jestem taki "bystrzacha" ? 🫢
Postanowiłem dokupić taki parasol specjalnie do auta i podarować żonie, bo często zapomina jakiegokolwiek z domu. Wpisałem na wszelki wypadek "parasol" w instrukcji online i pokazało mi lokalizację schowka pod fotelem pasażera z przodu. Nic nie było napisane o parasolce w środku, tylko "schowek".
Chciałem go zmierzyć (nie każdy skodowski parasol pasuje do schowka) by dobrać odpowiedni. Najpierw sądziłem, że nie mam tego schowka ale chwila macania na oślep i .... jest !!!
Otwieram schowek a tam.... parasol.
Dodam, że przy odbiorze w salonie nikt się nie zająknął nawet o tym. A otwieranie schowka jest takie, że jak się nie wie to można zezłomować auto z nieruszaną parasolką w schowku....
Też tak mieliście czy tylko ja jestem taki "bystrzacha" ? 🫢
Ostatnio zmieniony 14 sie 2023, 22:48 przez langolier, łącznie zmieniany 4 razy.
Re: Parasol [emoji3510] pod fotelem pasażera przód
Chcesz powiedzieć, że pod siedzeniem pasażera jest schowek z parasolem?
Oglądałem kilkukrotnie w salonie, ale żaden handlowiec nie wspomniał, a lubię takie gadżety xD
Oglądałem kilkukrotnie w salonie, ale żaden handlowiec nie wspomniał, a lubię takie gadżety xD
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Jest
Mi też nigdy handlowiec o tym nie mówił, ale wiedziałem już wcześniej. Ale i tak po ok 2 miesiącach mi sie o nim przypomniało i sprawdziłem czy rzeczywiście go mam (i parasol też
)
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
U mnie (auto jak w specyfikacji ) jest
W instrukcji jest taki rysunek:

Jak się ogląda na żywo to nie widać zbytnio, że tam gdzie pokazuje strzałka "1" można cokolwiek otworzyć...
Aha, rysunek jest z elektronicznej wersji instrukcji i wyraźnie jest napisane "dotyczy foteli z ręcznym sterowaniem" - może przy fotelach z elektryczną regulacją brak jest schowka ?
W instrukcji jest taki rysunek:

Jak się ogląda na żywo to nie widać zbytnio, że tam gdzie pokazuje strzałka "1" można cokolwiek otworzyć...
Aha, rysunek jest z elektronicznej wersji instrukcji i wyraźnie jest napisane "dotyczy foteli z ręcznym sterowaniem" - może przy fotelach z elektryczną regulacją brak jest schowka ?
Witajcie,
Mam KAROQ'a FL Style 1.5 DSG. Odebrany 2 tygodnie temu. Z przodu dwa fotele regulowane elektrycznie. Brak schowka na parasol. Po interwencji otrzymalem od dealera kurierem samą parasolkę. Pytanie gdzie jest na nią schowek? Pytałem dealera, ale on na początku twierdził, że mam schowek i parasolkę, a po otrzymaniu zdjęcia stwierdził, że musi spytać Skodę i teraz milczy. Ktoś z Was ma dwa elektrycznie regulowane fotele i schowek na parasol z zawartością?
Pozdrawiam Banzaj
Mam KAROQ'a FL Style 1.5 DSG. Odebrany 2 tygodnie temu. Z przodu dwa fotele regulowane elektrycznie. Brak schowka na parasol. Po interwencji otrzymalem od dealera kurierem samą parasolkę. Pytanie gdzie jest na nią schowek? Pytałem dealera, ale on na początku twierdził, że mam schowek i parasolkę, a po otrzymaniu zdjęcia stwierdził, że musi spytać Skodę i teraz milczy. Ktoś z Was ma dwa elektrycznie regulowane fotele i schowek na parasol z zawartością?
Pozdrawiam Banzaj
bumb
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2023, 13:18 przez React, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak w instrukcji napisali, że tylko dla ręcznych siedzeń, to elektryku tego miejsca po prostu nie ma i parasolki nie dają.Banzaj pisze: ↑22 sie 2023, 21:44 Witajcie,
Pozdrawiam Banzaj
Pozostaje się cieszyć, że dostałeś gratis od handlowców
-
Olo
- Samochód: Skoda Karoq 1.5tsi DSG Style + dodatki
Ja mam wersje elektryczną i handlowiec wręczył mi parasol do ręki bo schowka niema.