Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
U mnie zamówienie z 13.06 póki co bez tygodnia produkcji. Dostałem jedynie informację od handlowca, że pisał do importera aby nadać priorytet mojemu zamówieniu (cokolwiek to znaczy, faktycznie istnieje coś takiego jak lista priorytetowa?)
Sportline 2.0 TSI, amundsen, canton, elektryczna klapa bagażnika, travel Assist, winter plus, trójstrefowy climatronic, dojazdówka, vega 19”
Sportline 2.0 TSI, amundsen, canton, elektryczna klapa bagażnika, travel Assist, winter plus, trójstrefowy climatronic, dojazdówka, vega 19”
My zamówiliśmy w podobnym czasie ( początek czerwca) karoqa w wersji style plus koło dojazdowe i do tej pory żadnej informacji... , rozmawialiśmy ze sprzedawcą i powiedział że jest realne zagrożenie, że nie odbierzemy auta w tym roku.
-
Grzegorz
- Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r
Ja czekam od 2 stycznia, produkcja miała byc w pierwszym tygodniu września a do dzisiaj nic nie wiadomo też 2.0 tsi.freshcie pisze: ↑19 wrz 2023, 17:32 U mnie zamówienie z 13.06 póki co bez tygodnia produkcji. Dostałem jedynie informację od handlowca, że pisał do importera aby nadać priorytet mojemu zamówieniu (cokolwiek to znaczy, faktycznie istnieje coś takiego jak lista priorytetowa?)
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
No ale kolega freshcie niezły wypasik zamówił, sami powinni nadać wyższy priorytet....Grzegorz pisze:Ja czekam od 2 stycznia, produkcja miała byc w pierwszym tygodniu września a do dzisiaj nic nie wiadomo też 2.0 tsi.freshcie pisze: ↑19 wrz 2023, 17:32 U mnie zamówienie z 13.06 póki co bez tygodnia produkcji. Dostałem jedynie informację od handlowca, że pisał do importera aby nadać priorytet mojemu zamówieniu (cokolwiek to znaczy, faktycznie istnieje coś takiego jak lista priorytetowa?)

-
Grzegorz
langolier pisze: ↑19 wrz 2023, 17:56No ale kolega freshcie niezły wypasik zamówił, sami powinni nadać wyższy priorytet....Grzegorz pisze:Ja czekam od 2 stycznia, produkcja miała byc w pierwszym tygodniu września a do dzisiaj nic nie wiadomo też 2.0 tsi.freshcie pisze: ↑19 wrz 2023, 17:32 U mnie zamówienie z 13.06 póki co bez tygodnia produkcji. Dostałem jedynie informację od handlowca, że pisał do importera aby nadać priorytet mojemu zamówieniu (cokolwiek to znaczy, faktycznie istnieje coś takiego jak lista priorytetowa?)
Sportline 2.0 TSI, amundsen, canton, elektryczna klapa bagażnika, travel Assist, winter plus, trójstrefowy climatronic, dojazdówka, vega 19”![]()
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
To w takim razie Grzegorz, idąc tym tokiem rozumowania, Ty już powinieneś być wręcz na jakiejś liście VIP
A tak na poważnie, każdy bierze to co potrzebuje i to na co pozwala zasobność portfela - kwestia całkowicie indywidualna.
Czy te nadanie „priorytetu” naprawdę coś daje? Czy to tylko jakiś pic na wodę, żeby klient się odczepił na jakiś czas?
Czy te nadanie „priorytetu” naprawdę coś daje? Czy to tylko jakiś pic na wodę, żeby klient się odczepił na jakiś czas?
-
Grzegorz
Mi też ten priorytet nadawali bodajże w lipcu, a czy to coś dało to wielki znak zapytania.freshcie pisze: ↑19 wrz 2023, 18:47 To w takim razie Grzegorz, idąc tym tokiem rozumowania, Ty już powinieneś być wręcz na jakiejś liście VIPA tak na poważnie, każdy bierze to co potrzebuje i to na co pozwala zasobność portfela - kwestia całkowicie indywidualna.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Ja mam zamówionego w podobnej konfiguracji 3 marca. Miał byc produkowany w ubiegłym tygodniu, ale fabryka w Kvasinach stoi. Zalało, ale fabrykę podzespołów w Słowenii (zębate pierścienie). Mam info, że samochód czeka na produkcję niestety.....freshcie pisze: ↑19 wrz 2023, 17:32 U mnie zamówienie z 13.06 póki co bez tygodnia produkcji. Dostałem jedynie informację od handlowca, że pisał do importera aby nadać priorytet mojemu zamówieniu (cokolwiek to znaczy, faktycznie istnieje coś takiego jak lista priorytetowa?)
Tak tak, słyszałem o tej sytuacji. Akurat jest to zrozumiałe, że jest obsuwa ale wy mieliście już przydzielony tydzień produkcji więc pi razy drzwi zaraz się wyprodukują wasze sztuki 
Ja zamawiałem dużo później od was, najwidoczniej muszę swoje jeszcze odczekać, żeby poznać jakikolwiek termin.
Ja zamawiałem dużo później od was, najwidoczniej muszę swoje jeszcze odczekać, żeby poznać jakikolwiek termin.
U nas zamówiony w styczniu.Sportline 2.0 TSI+Winter.Wczoraj dowiedzieliśmy się że termin produkcji to 42 tydz.