Skoda Connect - logowanie/rejestracja

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
Jarod
Samochód: Skoda Karoq 2.0 TSI

Re: Skoda Connect - logowanie/rejestracja

Post autor: Jarod »

Witam. Ja tylko dodam od siebie, że w ub tygodniu wyszarzyła mi się ikona kuli ziemskiej, nie działały usługi online, nie działały przyciski info i kluczyka serwisowego te obok SOS, co ciekawe lampka przy SOS była cały czas zielona, nie działały też - co mnie zdziwiło - podcasty i webradio po połączeniu z AP z telefonu, no i naturalnie apka Skody nie łączyła się z autem. Ponieważ taki stan trwał kilka dni, zastosowałem podesłany przez kolegę langolier patent z wyjęciem bezpieczników i zadziałało wszystko od strzała
langolier pisze: 04 gru 2023, 14:56 Ja resetowałem przez wyjęcie bezpieczników w skrzynce za schowkiem przy lewym kolanie.
Bezpieczniki 12 i 17 wyjmuję na 15min.
Dodam, że serwis za "weryfikację" życzy sobie 350 :lol:
Miałem podobną sytuację gdzieś w styczniu (apka nie łączyła się z autem), ale nie zwróciłem wtedy uwagi na tę ikonkę kuli ziemskiej, a wszystko wróciło do normy po jednym dniu.
pozdrawiam

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

PZkaroq
Samochód: Karoq 1.5 150KM

Post autor: PZkaroq »

cześć
dołączę do tematu i zadam swoje pytanie.

Chciałem dzisiaj zarejestrować się w Skoda Connect, natomiast w profilu auta zauważyłem, że jest już podpięty profil SkodaSalon - czyli jakiś profil dealera. Czy to normalne? Czy można to skasować i zalogować swój?

Mi auto pokazuje, że jestem jako gość po odpaleniu.

Jarod

Teraz nie mam jak sprawdzić, ale wydaje mi się, że można skasować ten profil, ew. ustawić swój jako główny.
U mnie przy odbiorze auta rejestrowałem w salonie, nie było nic ustawione, oba kluczyki były potrzebne.

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

Dopiszę do tematu - ponieważ kończy mi się ważność Care Connect, zamówiłem poprzez ASO kod odnawiający licencję, tzw. zdrapkę.
Niestety, przy jej próbie wpisania wywaliło mi komunikat "Przepraszamy, ale Twój kod nie jest zgodny z Twoim samochodem".
Dodam też, że przy zamówieniu podałem VIN auta.

Aktualnie reklamuję sprawę przez ASO, ciekawe co będzie dalej.... :evil:

GrzegorzMMaz
Samochód: Skoda Karoq Sportline

Post autor: GrzegorzMMaz »

Witam. Chyba dopadła i mnie ta dolegliwość z brakiem komunikacji ( wyszarzała ikonka kuli). Miesiąc po odbiorze było wszystko ok i od 2 dni nie mam ze Skodą kontaktu :cry: . Auto z 2025 czy śmiało mogę rwać bezpieczniki 12 i 17 w celu resetu systemu? Na opisie skrzynki bezpieczników 12-infotainment 17-połączenie alarmowe więc chyba bez obaw...
Co się wykasuje po takim zabiegu? trzeba od nowa konfigurować połączenie z My Skoda?

Jarod

Wyzeruje Ci w systemie tylko przebieg krótkoterminowy

GrzegorzMMaz
Samochód: Skoda Karoq Sportline

Post autor: GrzegorzMMaz »

Dzięki za info. Generalnie śmiem twierdzić że forum nie żyje. 3 tyg. odzew na posta a tu sprawy mi się trzy razy wyjaśniły. Dziękuję pozdrawiam.

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

Jakby coś było potrzebne dalej to bym to opisał.

ODPOWIEDZ