TRAVEL ASSIST

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Islandermw
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI z DSG

TRAVEL ASSIST

Post autor: Islandermw »

Zwróciliście uwagę na dziwne zachowanie TRAVEL ASSIST w Waszych Karoq’ach? Ja jeżdzę głównie po mieście (Poznań) i zauważyłem, że gdy TA się zagubi i nie wie jaka prędkość jest dopuszczalna (nie rozpozna znaku) to zamiast nie wyświetlać nic lub wyświetlać „bezpieczne” 50 km/h, u mnie wyświetla 90 km/h... w centrum miasta :o

Sponsor

Kalinski

TRAVEL ASSIST

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

TRAVEL ASSIST

Sponsor

AUTO-PAK

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

TRAVEL ASSIST

Post autor: michjed »

Islandermw pisze:Zwróciliście uwagę na dziwne zachowanie TRAVEL ASSIST w Waszych Karoq’ach? Ja jeżdzę głównie po mieście (Poznań) i zauważyłem, że gdy TA się zagubi i nie wie jaka prędkość jest dopuszczalna (nie rozpozna znaku) to zamiast nie wyświetlać nic lub wyświetlać „bezpieczne” 50 km/h, u mnie wyświetla 90 km/h... w centrum miasta :o
Tez tak mam i zawsze w tym samym miejscu. Wg mnie jest to związane z tym, że jestem na drodze wojewódzkiej a to, że w mieście ....jak dla mnie powinno kierować się granicami miejscowości Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

Islandermw

Re: TRAVEL ASSIST

michjed pisze: 10 lis 2018, 20:57 Tez tak mam i zawsze w tym samym miejscu. Wg mnie jest to związane z tym, że jestem na drodze wojewódzkiej a to, że w mieście ....jak dla mnie powinno kierować się granicami miejscowości Obrazek

Chyba masz rację. Praktycznie cały Poznań przejeżdżam wojewódzką :)

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

Islandermw pisze:
michjed pisze: 10 lis 2018, 20:57 Tez tak mam i zawsze w tym samym miejscu. Wg mnie jest to związane z tym, że jestem na drodze wojewódzkiej a to, że w mieście ....jak dla mnie powinno kierować się granicami miejscowości Obrazek

Choć to dziwne bo generalnie dość dobrze radzi sobie z rozpoznawaniem granic miasta. Czasem z ciekawości patrzę co się dzieje gdy jadąc droga wjeżdżam do miejscowości i praktycznie od razu jest zmiana na 50 km/h. Ale w tym konkretnym przypadku jest tak, że w centrum mogę jechać 90 km/h.

Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

Islandermw

michjed pisze: 10 lis 2018, 21:19
Islandermw pisze:

Choć to dziwne bo generalnie dość dobrze radzi sobie z rozpoznawaniem granic miasta. Czasem z ciekawości patrzę co się dzieje gdy jadąc droga wjeżdżam do miejscowości i praktycznie od razu jest zmiana na 50 km/h. Ale w tym konkretnym przypadku jest tak, że w centrum mogę jechać 90 km/h.

Panie Władzo to nie ja, to samochód mi pokazywał, że mogę lecieć 90 :lol:

ODPOWIEDZ