TRAVEL ASSIST
-
Islandermw
- Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI z DSG
TRAVEL ASSIST
Zwróciliście uwagę na dziwne zachowanie TRAVEL ASSIST w Waszych Karoq’ach? Ja jeżdzę głównie po mieście (Poznań) i zauważyłem, że gdy TA się zagubi i nie wie jaka prędkość jest dopuszczalna (nie rozpozna znaku) to zamiast nie wyświetlać nic lub wyświetlać „bezpieczne” 50 km/h, u mnie wyświetla 90 km/h... w centrum miasta 
TRAVEL ASSIST
Tez tak mam i zawsze w tym samym miejscu. Wg mnie jest to związane z tym, że jestem na drodze wojewódzkiej a to, że w mieście ....jak dla mnie powinno kierować się granicami miejscowościIslandermw pisze:Zwróciliście uwagę na dziwne zachowanie TRAVEL ASSIST w Waszych Karoq’ach? Ja jeżdzę głównie po mieście (Poznań) i zauważyłem, że gdy TA się zagubi i nie wie jaka prędkość jest dopuszczalna (nie rozpozna znaku) to zamiast nie wyświetlać nic lub wyświetlać „bezpieczne” 50 km/h, u mnie wyświetla 90 km/h... w centrum miasta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
-
Islandermw
Re: TRAVEL ASSIST
Chyba masz rację. Praktycznie cały Poznań przejeżdżam wojewódzką
Choć to dziwne bo generalnie dość dobrze radzi sobie z rozpoznawaniem granic miasta. Czasem z ciekawości patrzę co się dzieje gdy jadąc droga wjeżdżam do miejscowości i praktycznie od razu jest zmiana na 50 km/h. Ale w tym konkretnym przypadku jest tak, że w centrum mogę jechać 90 km/h.Islandermw pisze:Chyba masz rację. Praktycznie cały Poznań przejeżdżam wojewódzką
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
-
Islandermw
Panie Władzo to nie ja, to samochód mi pokazywał, że mogę lecieć 90michjed pisze: ↑10 lis 2018, 21:19Choć to dziwne bo generalnie dość dobrze radzi sobie z rozpoznawaniem granic miasta. Czasem z ciekawości patrzę co się dzieje gdy jadąc droga wjeżdżam do miejscowości i praktycznie od razu jest zmiana na 50 km/h. Ale w tym konkretnym przypadku jest tak, że w centrum mogę jechać 90 km/h.Islandermw pisze:Chyba masz rację. Praktycznie cały Poznań przejeżdżam wojewódzką