Jakoś w Fordzie, gdy rozkodował mi się przycisk otwierania bagażnika, zrobili to w ramach gwarancji. Moje rozumowanie jest proste: na gwarancji wszystko ma działać, a jeśli nie, to gwarant usuwa usterkę na swój koszt. Dobrze zrobiłeś, też bym nie odpuścił. A gdyby i tak wysłali mi fakturę, to może bym zapłacił i podał do sądu. Ale ja jestem z tych, co do sądu podał Zakład Ubezpieczeń i wygrał z ich prawniczką.mswiniuch pisze: ↑18 lis 2024, 7:56 Według serwisu kodowanie kluczyka jest zawsze płatne i nie ma o czym dyskutować...
Nie zapłaciłem. Samochód mi wydali i mają się zastanowić co z tym zrobić a mnie poinformować co dalej. Jeżeli uznają że zapłacić muszę to wyślą mi fakturę na maila.
Oprócz tego napisałem zażalenie do BOK VW/Skoda i czekam na werdykt
Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
kamska
- Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.
Pięknie zrobiłeś- też nie zapłacę.mswiniuch pisze: ↑18 lis 2024, 7:56 Według serwisu kodowanie kluczyka jest zawsze płatne i nie ma o czym dyskutować...
Nie zapłaciłem. Samochód mi wydali i mają się zastanowić co z tym zrobić a mnie poinformować co dalej. Jeżeli uznają że zapłacić muszę to wyślą mi fakturę na maila.
Oprócz tego napisałem zażalenie do BOK VW/Skoda i czekam na werdykt
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Generalnie jest to prawdopodobnie wada softu w Karoqach FL. Jeżeli tego nie naprawią to będziemy co roku odwiedzać serwis.... Podobno im więcej skarg do BOK tym szybciej wezmą się za rozwiązanie problemu
Nie wiedziałem, że temat się tak rozwinął.
Naszedł czas na wymianę baterii w 2 kluczyku mojego Karoqa
Wieczorek wkurzony napisałem do ASO SKODY zażalenie, że jest to bardzo nie komfortowe i absorbuje cenny czas.
Czekam na odpowiedź od piątku- tam znać co wymyślili. Auto nadal na gwarancji, nie zapłacę złamanego grosza.
Widzę, że to faktycznie przypadłość auta po FL- czeka ich akcja serwisowa!
-
kamska
- Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.
skasowali Cie za to?jacek-placek pisze: ↑08 paź 2024, 9:15
Serwis wymienia, idę do samochodu i .....Klops ! Nie działa żaden !
W ten sposób serwis musiał mi przyjąć samochód "od ręki". 15 minut - kluczyki zaprogramowane.
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Mi w jednym kluczyku już woła o wymianę. Na razie "przesiadłem" się na drugi kluczyk. Nie chcę jechać do mojego serwisu, gdyż mam z nimi na kosę
, z powodu ciągłego trzeszczenia w okolicach prawego słupka A/prawych drzwi/prawej strony deski rozdzielczej.
Napiszę do nich maila. Zobaczymy co odpowiedzą w tym temacie.
Napiszę do nich maila. Zobaczymy co odpowiedzą w tym temacie.
Wymieniałem kilka razy baterie kluczyki keyless i żdnych problemó nie było, ktoś mi poradził że wymianę woła przedwcześniue i można dalej jeździć no i w czasie jazdy wyskoczył komunikat brak kluczyka, po zgaszeniu nie wykrywał kluczyka na szczęscie otwarcie i zamknięcioe pilotem sprawiło że odnalazł kluczyk.
-
PrzemasCeli
Ok ale w jakich roczniku Karoqa ? Tutaj problem raczej tyczy się wersji po FL ok 2023 rok.Wojtek026 pisze: ↑13 sty 2025, 7:22 Wymieniałem kilka razy baterie kluczyki keyless i żdnych problemó nie było, ktoś mi poradził że wymianę woła przedwcześniue i można dalej jeździć no i w czasie jazdy wyskoczył komunikat brak kluczyka, po zgaszeniu nie wykrywał kluczyka na szczęscie otwarcie i zamknięcioe pilotem sprawiło że odnalazł kluczyk.
-
PrzemasCeli
Sorry, to jest 2020r.PrzemasCeli pisze: ↑13 sty 2025, 8:29Ok ale w jakich roczniku Karoqa ? Tutaj problem raczej tyczy się wersji po FL ok 2023 rok.Wojtek026 pisze: ↑13 sty 2025, 7:22 Wymieniałem kilka razy baterie kluczyki keyless i żdnych problemó nie było, ktoś mi poradził że wymianę woła przedwcześniue i można dalej jeździć no i w czasie jazdy wyskoczył komunikat brak kluczyka, po zgaszeniu nie wykrywał kluczyka na szczęscie otwarcie i zamknięcioe pilotem sprawiło że odnalazł kluczyk.
Dramat z tymi bateriami. Wymieniłem w ASO opony na zimowe (~listopad) i po kilku dniach zaczął wołać, że "wymień baterię". Mówię - nie będę jeździł w kółko, wymienię na wiosnę. No i wczoraj musiałem lecieć po zapasowy kluczyk bo auto nie odpalało. Dobrze, że akcja działa się w garażu.
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Ja pierdle
Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi ?