koła
-
miodzik
- Samochód: Skoda Karoq 1,6 cr tdi 115kM
koła
witam zamówiłem karoqa 1,6 115kM i w konfiguracji przyjdzie na kołach 17" czy ma to jakieś znaczenie jak przełorze na 16" sprawdzałem 5x112 otwór centralny 50,0 jest to samo co w octavi III no i pytam czy to jakieś znaczenie proszę o podpowiedz
-
Marcus
- Samochód: Karoq 1.5 TSi DSG 4x4
Re: koła
Jesli koło jest zgodne z homologacją to możesz, ale sprawdź dokładnie wszystkie parametry. 215x60 R16 jest dopuszczalne chyba przy każdym silniku, kwestia zgodności ET I innych parametrów.
W razie odpukać jakiegoś nieszczęścia ubezpieczyciel pierwsze sprawdza czy opony sa zgodne. Znam przypadek odmowy wypłaty odszkodowania za auto na które spadła gałąź drzewa, a które stało na parkingu! Właśnie ze względu na niezgodność opon z homologacją.
W razie odpukać jakiegoś nieszczęścia ubezpieczyciel pierwsze sprawdza czy opony sa zgodne. Znam przypadek odmowy wypłaty odszkodowania za auto na które spadła gałąź drzewa, a które stało na parkingu! Właśnie ze względu na niezgodność opon z homologacją.
-
miodzik
- Samochód: Skoda Karoq 1,6 cr tdi 115kM
Re: koła
dziękuje za odpowiedz i i dobra sugestie z odszkodowaniem, a co do kół to tak felgi stalowe oryginalne znaczek audi. vw pozostały mi po skodzie octavi III 2014r
wszystkie kupione w jednym sklepie i o tym samym rozmiarze
wszystkie kupione w jednym sklepie i o tym samym rozmiarze