Ja nie wymieniałem sam oleju, ani wcześniej nic nie dolewałem. Człowiek, który wymieniał olej powiedział, że zrobił zdjęcia jeszcze przed spuszczeniem oleju z silnika. Przy czym olej był dużo ciemniejszy niż ten co widać na zdjęciu, wiec to może być olej ze skrzyni. Dziś jestem umówiony na serwis zobaczymy co powiedzą.
No nie che mi się wierzyć, że nowy uszczelniacz trzymał gorzej niż po przejechaniu 21 tys km.
Miejsce wycieku zostało umyte, trzeba więc trochę pojeździć, aby wyciek pojawił się ponownie.
Pewnie trzeba będzie trochę powalczyć z ASO ;/
Byłem w niezależnym serwisie Bosch Car Service wymienić olej. I to oni stwierdzili wyciek. Po zdjęciach raczej nie mały. Pojechałem do ASO i stwierdzili wstępnie, że już nie cieknie. Dziś mają coś więcej powiedzieć. Średnio miesięcznie robię 2600 km. Za około 3 miesiące będę wymieniał olej w ASO po przebiegu 30 tys. km. Martwię się jednak, czy szlag skrzyni nie trafi jeżdżąc z "takim" wyciekiem. Z jednej strony wyciek wydaje się duży, patrząc na osłonę silnika. Z drugiej nie koniecznie. Miejsce parkingowe jest suchutkie. Ani kropelki oleju,