Kilka pytań o opcje

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
MDMA66
Samochód: Škoda Karoq SL 1.5 DSG

Re: Kilka pytań o opcje

Post autor: MDMA66 »

Juras pisze: 08 sty 2025, 9:39 Można używać Google Maps zamiast tej Skodowej nawigacji. Polecam. YT nie sądzę byś mógł w czasie jazdy oglądać.

W kwestii wirtualnych zegarów - fajny bajer i wyświetlisz tam sobie to co jest dostępne w komputerze pokładowym (zasięg, ACC, asystentów jazdy...). Jest kilka układów graficznych tych informacji i każdy znajdzie coś dla siebie.
Dzięki za odpowiedź, a idzie google maps wyświetlić na tym virtual cocpit?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Juras
Samochód: Skoda Karoq 2.0 TSI 4x4

Post autor: Juras »

MDMA66 pisze: 08 sty 2025, 10:18
Juras pisze: 08 sty 2025, 9:39 Można używać Google Maps zamiast tej Skodowej nawigacji. Polecam. YT nie sądzę byś mógł w czasie jazdy oglądać.

W kwestii wirtualnych zegarów - fajny bajer i wyświetlisz tam sobie to co jest dostępne w komputerze pokładowym (zasięg, ACC, asystentów jazdy...). Jest kilka układów graficznych tych informacji i każdy znajdzie coś dla siebie.
Dzięki za odpowiedź, a idzie google maps wyświetlić na tym virtual cocpit?
Niestety, nie. Ale mapy Skody kosztują prawie 2000zł także to jest taka kosmiczna cena, że nawet nie rozważam zakupu.

MDMA66

A jesteś przed zakupem?

Wojtek026
Samochód: Karoq 2,0 tdi ambition

Post autor: Wojtek026 »

Czy ktoś się orientuje co więcej oferuje wersja sportline od selection, czy zawieszenie jest takie same w obecnej wersji z tego co pamiętam to w pierwszej generacji sportline był obniżony a teraz podobno to samo, co jeszcze wartego zachodu w tym sport line jeśli chodzi o weersję 1,5 tsu dsg? czy ten aktywny tempomat warty dopłaty?

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

Co więcej oferuje to masz w konfiguracji obu wersji. moim zdaniem must have to Matrixy, DSG, VirtualCockpit i aktywny tempomat. Oczywiście dodatków wymienić można więcej
Aktywny tempomat warty dopłaty przy skrzyni DSG. Fajnie działa w korkach jak i podczas trasy. Ja używam go bardzo dużo i polecam.

Juras

MDMA66 pisze: 08 sty 2025, 19:49 A jesteś przed zakupem?
Mówiłem o zakupie map Skody ;) Samego Karoqa mam od przeszło roku i jestem bardzo zadowolony.

MDMA66

No widze na filmiku fajny bajer z tego aktywnego tempomatu, może dołożę do zamówienia.

Wojtek026
Samochód: Karoq 2,0 tdi ambition

Post autor: Wojtek026 »

Jak to jest obecnie z tym pakietem bezdroża, obecnie posiadam i mam porónanie do karoqa bez tego pakietu no i z oględzin to tylko osłona pod silnikiem masywna na konkretne śruby przykręcana reszta to samo, no i kwestia zawieszenia, faktycznie na polnych drogach i dziurach łądnie to sobie radzi, ale nie wiem czy tak jest z tym suwem czy jest trochę za miękko do szybkiej jazdy, czy ktoś teżma takie wrażenia lub coś więcej wie odnośnie tego czy stosowane inne amortyzatory i sprężyny, niby miał być wyższy prześwit 18mm a jest dokładnie taki sam jak w innych bez tego pakiietu, 2ga sprawa fabryczny hak, bo płacić za adaptację a potem za montaż haka z modułęm to wyjdzie podobnie, także chyba warto od razu brać hak,

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

Wybrałem Sportline, bo tylko on mógł mieć silnik 2,0 TSI 190 KM i 320 Nm. Świetna zabawa, bo dodatkowo masz manetki przy kierownicy. Wirtualny kokpit - odbierasz i kończysz połączenie przyciskiem na kierownicy (nie wiem jak jest bez tego kokpitu). Różne rodzaje ekranów z innymi funkcjami (nawet z pokazaniem aktualnie wykorzystanej mocy oraz temperaturą oleju - przydatne przy holowaniu przyczepy w górach na południu Europy). Czarna podsufitka :)! Zajedwabiste, sportowo wyglądające fotele.
Ogólnie: chcę luuuz, to jadę na automacie we wnętrzu z nastrojowym oświetleniem, a jak poszaleć, to tryb sport i zabawa manetkami (mi 7 s do setki wystarczy).
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

Juras

Mars pisze: 14 sty 2025, 16:07 Wybrałem Sportline, bo tylko on mógł mieć silnik 2,0 TSI 190 KM i 320 Nm. Świetna zabawa, bo dodatkowo masz manetki przy kierownicy. Wirtualny kokpit - odbierasz i kończysz połączenie przyciskiem na kierownicy (nie wiem jak jest bez tego kokpitu). Różne rodzaje ekranów z innymi funkcjami (nawet z pokazaniem aktualnie wykorzystanej mocy oraz temperaturą oleju - przydatne przy holowaniu przyczepy w górach na południu Europy). Czarna podsufitka :)! Zajedwabiste, sportowo wyglądające fotele.
Ogólnie: chcę luuuz, to jadę na automacie we wnętrzu z nastrojowym oświetleniem, a jak poszaleć, to tryb sport i zabawa manetkami (mi 7 s do setki wystarczy).
Nie zrywa przyczepności? Dlatego wziąłem 4x4 żeby szedł jak po sznurku. Poprzedni Kamiq 150KM strasznie tracił przyczepność.

ODPOWIEDZ