Witam,
Jestem bardzo zainteresowany kupnem Skody Karoq 1.5 tsi dsg (jutro mam próbną jazdę a w poniedziałek chcę złożyć zamówienie) i jestem trochę przestraszony jeśli chodzi o ten silnik. Po przeczytaniu wielu postów zauważyłem że jest problem z efektem kangura przy ruszaniu przy manualu. Czy w dsg też taki efekt występuje ?
Może forumowicze coś powiedzą na temat tego silnika ?
Dziękuję i czekam na odpowiedzi
Brak kangura, precyzyjne ruszanie, brak szarpania, asystenci jazdy kapitalnie działający. Zegary cyfrowe super. Opcje systemu rozrywki "wow" Świetne auto w tej konfiguracji (1.5 TSI+DSG). Całe 9 miesięcy czekania zostało wynagrodzone
Uff to dobrze. Dzisiaj miałem jazdę próbną i decyzja zapadła - kupujemy. W salonie w którym zamawiamy wszyscy jednogłośnie mówią że samochód powinien być na wrzesień/ październik. Trochę w to wątpię ponieważ byłem w kilku innych salonach i wszyscy podawali datę styczeń/ luty. Pożyjemy zobaczymy
bob89 pisze:Uff to dobrze. Dzisiaj miałem jazdę próbną i decyzja zapadła - kupujemy. W salonie w którym zamawiamy wszyscy jednogłośnie mówią że samochód powinien być na wrzesień/ październik. Trochę w to wątpię ponieważ byłem w kilku innych salonach i wszyscy podawali datę styczeń/ luty. Pożyjemy zobaczymy
Polecam z czystym sumieniem. Fajne auto, mam nadzieję, że trwałe będzie.
Polecam 1,5 tsi z DSG. Własnie testuję swojego Karoqa (500 km. z DSG nie ma żadnego kangura. Automat + tempomat, rewelacja włączasz w mieście 70 km i jedziesz bez dotykania hamulca i gazu, auto samo sie pilnuje poprzednika
Kuba pisze:Polecam 1,5 tsi z DSG. Własnie testuję swojego Karoqa (500 km. z DSG nie ma żadnego kangura. Automat + tempomat, rewelacja włączasz w mieście 70 km i jedziesz bez dotykania hamulca i gazu, auto samo sie pilnuje poprzednika
A nawet wchodzi w łuki bez trzymanki przy lane assist!
Dodatkowo skrzynia i sprzęgło w manualu nie za bardzo pozwalają szybko zmieniać biegi. Bardzo to ogranicza przy chęci szybkiego odejścia. Ja teraz brałbym tylko dsg.