gargamel pisze: ↑29 gru 2025, 16:33gargamel pisze: ↑29 gru 2025, 16:28Dzięki, mialem to w obu samochodach, tyle ze uznajac ze nic tam ciekawego nie ma , zrezygnowalem z dalszej subskrybcji .langolier pisze: ↑29 gru 2025, 14:16 Dowiedz się więcej o Care Connect: https://www.skoda.pl/serwis/connect
Tu masz link do sklepu: https://shop.skoda-connect.com
jak nie masz konta, to je załóż.
Po zalogowaniu w sklepie możesz kupić voucher z kodem pod zdrapką z odbiorem w ASO.
Aha, jak do tej pory nie miałeś to masz 3 miesiące "gratis".
Jak padl mi system w kluczyku , zamowiłem internetowo i paltność na konto Parisbanku w Luksemburgu . W aplikacji mam status -oczekuje , przelew ma byc sfinalizowany 31 grudnia .
Z kluczykami mozna by zrobic masowy strajk , polegaj,acy na zawalaniu systemu , kilkanascie minut po wyjezdzie z ASO .N a najblizszej stacji benzynowej, wyciagac na krotko baterie i dzwonic reklamując jakosc wykonanej usługi i tak do usranej śmierci. Naprawy musza byc skuteczne i ich liczba tego samego elementu jest ograniczona. Dostepu do baterii w kluczykun nie mogą zaplombowac , bo przyznali by sie do wady fabrycznej .,a udowodnienia chwilowego braku zasilania w zaden sposob nie udowodnią , bo takowe nie ma wpływu na prawidlowo dzilajacy kluczyk . Zglaszaac usterkę telefoniczne i e-mailem , zeby slad byl . I nawet po ukonczeniu gwarancji, pozostaje gwarancja na wykonana usługę ,
a do kodowania i tak trzeba dostarczyc oba , uslyszałem
![]()
No i jak wspomialem,z e skoro usterka dotyczy tylko jednego modelu z okreslonego czasu produkcji, sprzedano nam towar wadliwy , niezgodny z ofertą modelu , serwisant zrobil dziwną minę .Mysle ze polegli by w sporze z kazdym w miare ogarniętym prawnikiem .
Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Wezmą auto na 2 tygodnie i zmiękniesz.gargamel pisze:Dzięki, mialem to w obu samochodach, tyle ze uznajac ze nic tam ciekawego nie ma , zrezygnowalem z dalszej subskrybcji .langolier pisze: ↑29 gru 2025, 14:16 Dowiedz się więcej o Care Connect: https://www.skoda.pl/serwis/connect
Tu masz link do sklepu: https://shop.skoda-connect.com
jak nie masz konta, to je załóż.
Po zalogowaniu w sklepie możesz kupić voucher z kodem pod zdrapką z odbiorem w ASO.
Aha, jak do tej pory nie miałeś to masz 3 miesiące "gratis".
Jak padl mi system w kluczyku , zamowiłem internetowo i paltność na konto Parisbanku w Luksemburgu . W aplikacji mam status -oczekuje , przelew ma byc sfinalizowany 31 grudnia .
Z kluczykami mozna by zrobic masowy strajk , polegaj,acy na zawalaniu systemu , kilkanascie minut po wyjezdzie z ASO .N a najblizszej stacji benzynowej, wyciagac na krotko baterie i dzwonic reklamując jakosc wykonanej usługi i tak do usranej śmierci. Naprawy musza byc skuteczne i ich liczba tego samego elementu jest ograniczona. Dostepu do baterii w kluczykun nie mogą zaplombowac , bo przyznali by sie do wady fabrycznej .,a udowodnienia chwilowego braku zasilania w zaden sposob nie udowodnią , bo takowe nie ma wpływu na prawidlowo dzilajacy kluczyk . Zglaszaac usterkę telefoniczne i e-mailem , zeby slad byl .
Musza wtedy oddac z usuniętą wadą , bo polegną .A mi tam kalafior , mam w odwodzie 3 inne , busa i 3 motocykle
Mogą otwierac linię frontu . 
W styczniu będę jechal do Polanaicy bo zona ma kontrolę w szpitalu .W czeskim Nachodzie jest ASO Skody ,zasiegnę języka , jak z tym jest , bo być moze ta usterka , z premydatcją jest tolerowana .
W styczniu będę jechal do Polanaicy bo zona ma kontrolę w szpitalu .W czeskim Nachodzie jest ASO Skody ,zasiegnę języka , jak z tym jest , bo być moze ta usterka , z premydatcją jest tolerowana .
No i uruchomiłem gównoburzę na stronie Skody , na razie delikatną , a za rekompesatę podalem dostosowanie systemu bezkluczykowego, do specyfikacji samochodu ,a wiec darmowej i wieczystej 
-
langolier
Ależ oni będą ją "usuwać". Tylko, że ona będzie wracać. Aż do końca gwarancji.
Dla mnie i większości użytkowników 2 tygodnie bez auta to dramat. I ASO to wie.
Po gwarancji na samochod istnieje gwarancja na wykonana uslugę
-
langolier
Powiem tak: mogą przeciągać dopóki Ci się nie znudzi.
U mnie ASO twierdzi, że spec od elektroniki jest raz na 2 tygodnie.
Przyjedziesz a oni mówią, że spec zachorował lub cokolwiek. Nie, sami nie zadzwonią. Nie wiedzą, kiedy - dowiaduj się.
Jak już oznaczą Ciebie jako namolnego klienta to masz przes...ne.
Terminy: 12:00, 13:30 w tygodniu. Przyjeżdżasz punktualnie a i tak czekasz 2.5h zanim wezmą auto.
Ja mam ASO dokładnie po drugiej stronie miasta, min.40 minut jazdy w jedną stronę. I dla mnie to problem, bo jak nie pracuję to nie zarabiam a plan pracy mam na miesiąc naprzód. Może Ciebie nie, ale mnie zmiękczą błyskawicznie.
Napisałem maila w tej sprawie do VAG i olali mnie. Stwierdzili, że nie są gwarantem. Wymiana maili z wnioskiem "Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi ?"
Napisałem do rzecznika praw obywatelskich w tej sprawie - olali mnie.
Dlatego wiem, że muszę ten problem rozwiązać sam.
U mnie ASO twierdzi, że spec od elektroniki jest raz na 2 tygodnie.
Przyjedziesz a oni mówią, że spec zachorował lub cokolwiek. Nie, sami nie zadzwonią. Nie wiedzą, kiedy - dowiaduj się.
Jak już oznaczą Ciebie jako namolnego klienta to masz przes...ne.
Terminy: 12:00, 13:30 w tygodniu. Przyjeżdżasz punktualnie a i tak czekasz 2.5h zanim wezmą auto.
Ja mam ASO dokładnie po drugiej stronie miasta, min.40 minut jazdy w jedną stronę. I dla mnie to problem, bo jak nie pracuję to nie zarabiam a plan pracy mam na miesiąc naprzód. Może Ciebie nie, ale mnie zmiękczą błyskawicznie.
Napisałem maila w tej sprawie do VAG i olali mnie. Stwierdzili, że nie są gwarantem. Wymiana maili z wnioskiem "Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi ?"
Napisałem do rzecznika praw obywatelskich w tej sprawie - olali mnie.
Dlatego wiem, że muszę ten problem rozwiązać sam.
ASO nie jest stroną sporu , gwarancji udziela producent , bo gdyby byl to sprzedawca , bezplatny serwis gwarancyjny musial by by wykonywany tylko i wyłącznie w salonie będącym wlasnoscia sprzedawcy ,a jak wiadomo realizowana jest ona w dowolnym punkcie ASO i to nie tylko w Polsce .
Problemem zaczyna sie gdy po jej zkończeniu zacyznamy być płątnikiem . Stąd uwagi powinnismy wnosic do SKODY , W ASO jak i wszedzie , kasa musi grac ,a za wady czesci lub softu , nie oni odpowiadają .
Usluga bezkuczykowego dostępu byla wykupiona bezterminowo i tak ma zostac Kodowanie kluczyków po wymianie baterii ,jest niejako 'abonamentem", na usługę .
Problemem zaczyna sie gdy po jej zkończeniu zacyznamy być płątnikiem . Stąd uwagi powinnismy wnosic do SKODY , W ASO jak i wszedzie , kasa musi grac ,a za wady czesci lub softu , nie oni odpowiadają .
Usluga bezkuczykowego dostępu byla wykupiona bezterminowo i tak ma zostac Kodowanie kluczyków po wymianie baterii ,jest niejako 'abonamentem", na usługę .