Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Post autor: langolier »

Ja moje zgłoszenie wysłałem do Skody a odpowiedzi zaczęły przychodzić od VAG.
Problem w tym, że IMO wyczerpałem listę do kogo mogę się zwrócić. Od ASO mam "zapewnienie o decyzji, że będą bezpłatnie programować kluczyk do momentu znalezienia rozwiązania systemowego". Tyle, że to mail od konkretnego pracownika i po gwarancji ASO może po prostu się wypiąć, twierdząc, że "to była prywatna deklaracja pracownika" a poza tym to może on już dawno w ASO nie pracować... :cry:
A tak naprawdę to nie mam ŻADNEGO formalnego potwierdzenia od ASO czy VAG, że problem w ogóle istnieje - VAG "nic nie wie" a ASO uniknęło oficjalnego potwierdzenia problemu, twierdząc jedynie, że "jest wpisany do systemu" (nie do sprawdzenia).

Jak chcesz to daj maila to prześlę Ci treści moich mailów wraz z odpowiedziami....

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

gargamel
Samochód: Karoq 2,0 TDI

Post autor: gargamel »

Czekam na odpowiedz w temacie , bo niby zostala przekazana do odpowiedniego działu . Jak dostanę dam Ci znac , jak nie dosatnę, będę wysyłał ponownie , juz na prawidłowy adres . Warto było by, aby każdy którego doświadczył problem zrobił podobnie , Sama informacja w ASO niewiele da , bo nie oni stworzyli ten problem i nie oni są odpowiedzialni . Tu powinien zadziiac producent , wymianą softu , lub wadliwego klucza . Sama darmowa aktualizacja oprogramowania, to wyjscie,ale bardzo słabe, ( jak sam zwróciłeś uwagę ;) ) wymaga dojazdu i czasu .
Pozdrawiam i do siego roku .
P.s Ciekawym czy problem dotyczy wszystkich specyfikacji Karoq MR 23 ,czytylko tych doposazonych w alarm z funkcją Safe ?

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

Ja mam z 2023 roku i przy wymianie w obu kluczykach nie było problemu . Nie mam alarmu.

mikad
Samochód: Skoda Karoq 2.0TDI

Post autor: mikad »

Mnie też dopadł problem kluczyka, samochód od dwóch miesięcy krzyczał żeby wymienić bateryjkę w pilocie i w końcu w weekend postanowiłem podmienić. Robione w niezaryglowanym samochodzie, sama wymiana zajęła jakieś 5 sekund i lipa. Zamykanie i otwieranie ani z pilota ani z klamki nie działa choć immobilizer radiowy działa, nie trzeba klucza zbliżać do pętli. Oczywiście instrukcyjna procedura ponownej aktywacji klucza nie działa. Dzisiaj wizyta w aso, pierwsze co to zapytali czy karoq i czy klucz przestał działać po wymianie baterii. Problem znany, kodują za darmo w ramach gwarancji, trzeba mieć dwa klucze i dwa kodują od nowa. Producent jak do tej pory nie przedstawił rozwiązania tego problemu, zdarza się losowo w karoqach '23 i '24. Bez gwarancji powiedzieli że kodowanie klucza 250 zł. Podejrzewam że producent już olał to i nie sądzę aby poprawili. Za kasę czy za darmo najgorsze w tym wszystkim że cały dzień zawalony bo umówią na 12 i siedzisz jak pies dwie i pół godziny. W ciągu dwóch lat: samootwierająca się klapa bagażnika - wymieniony moduł sterowania klapą, niby zrobione ale na wszelki wypadek wyłączyłem otwieranie machnięciem nogą, samoczynnie włączające się wycieraczki - nie zrobione, podgrzewanie przedniej szyby, nie grzeje wtedy kiedy jej najbardziej potrzebuje czyli w przymrozki - nie zrobione i ten pieprzony kluczyk - nie zrobiony. Samochód fajny, przyjemnie się prowadzi ale te pierdoły powodują niechęć do marki. Nie jestem fanem chińskiej motoryzacji ale zaczynam trzymać za nich kciuka bo myślę że taki zimny prysznic w postaci spadku sprzedaży dobrze zrobi całej grupie volkswagena.

jano
Samochód: Karoq Sprtline 2.0 TDI 4x4

Post autor: jano »

Witam
Wczoraj wymieniłem baterie w pilocie zgodnie ze wskazówkami instrukcji obsługi. Siedziałem w samochodzie, drzwi odryglowane. Po wymianie bateri wszystko działa. Karoq Sportline 2024.

Pozdrawiam

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

Wiadomo, że problem dotyczy aut z pewnego okresu produkcji, prawdopodobnie 2+3 kwartał 2023.

ODPOWIEDZ