skrzynia manualna 1,5TSI
Re: skrzynia manualna 1,5TSI
Mam auto odebrane lutego 2023. Przebieg około 5 tys . Skrzynia działa ok , krótki lewarek płynnie chodzi . Faktycznie spierd.... wydłużone przełożenia . W octawii 3 z tym samym silnikiem skrzynia była bardzo elastyczna i ciągła z 6 biegu od 60 km /h . Tutaj jak nie jedziesz 90 to nie wrzucaj 6 biegu , bo nie przyspieszy. Nie mniej jednak wolę manual bo jest on i tak o niebo szybszy i trwalszy od muła DSG. Jechałem na trasie dwukierunkowej jednojezdniowej szybka redukcja biegu i wyprzedzałem kolumnę 7 samochodów , ciągnął i nie brakowało mocy aż strach pomyśleć co by było z DSG jakby przy 1.5 obrotow zmienił mi bieg . Z DSG chce ruszyć a on sekundę się zastanawia czy ruszać czy nie . DSG działa opieszale i byle gratem cię wyprzedzi ktoś . Z manualem możesz się przyzwyczaić i na pewno szybciej przyspieszysz niż z DSG. Nie mówiąc o trwałości wszystkie te DSG po gwarancji się rozlecą chyba że będziesz omijał miasta i jeździł tylko trasy.
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Re: skrzynia manualna 1,5TSI
Po Twojej wypowiedzi widać, że nie miałeś, lub zbyt mało miałeś do czynienia z DSG. Bzdury piszesz o zachowaniu DSG podczas wyprzedzania, a jak umiesz szybciej zmienić bieg niż DSG no to zdrowo popłynąłeś. Cóż, jakoś musisz sobie wytłumaczyć oszczędność i niezamówienie DSG.
Ja pierwszy raz kupiłem automata i za żadne pieniądze nie wymienię na manuala. po za tym aktywny tempomat z manualem mija się z celem, a współpraca z DSG to czysta przyjemność.
Ale życzę Tobie udanej eksploatacji i bezawaryjności.
Ja pierwszy raz kupiłem automata i za żadne pieniądze nie wymienię na manuala. po za tym aktywny tempomat z manualem mija się z celem, a współpraca z DSG to czysta przyjemność.
Ale życzę Tobie udanej eksploatacji i bezawaryjności.