Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
tborowsk

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: tborowsk »

michalw pisze: 27 lut 2018, 10:25
michalw pisze: 24 lut 2018, 18:37
tborowsk pisze: 24 lut 2018, 16:33 Auto zamówiłem 12 lutego. Produkcja zaplanowana jest na 16 tydzień roku, zatem całkiem rozsądnie. W maju powinienem odebrać auto.
Zamówiłem wersję tak jak na screenie:
https://ibb.co/bVBw5x
Optymistyczne wieści dot. terminu - zamówiłem w dokładnie ten sam dzień Karoqa. I też 1,5 DSG Style.
Terminu jeszcze nie znam (mój sprzedawca wyjechał na narty) - w poniedziałek jestem umówiony na telefon by się coś w tej kwestii dowiedzieć. Mam nadzieję, że usłyszę ten sam termin co Ty. Byłbym wręcz szczęśliwy.
I dzisiaj mój sprzedawca rozwiał moje nadzieje. :(
Dowiedziałem, się że czas produkcji to 25 tydzień.
Ciekawe z czego to wynika, iż to same auto zamówione w ten sam dzień a terminy zupełnie odmienne.
Jaką masz specyfikację?
Może kolor mocno niestandardowy?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

michalw

Post autor: michalw »

1.5 TSI DSG Style, kolor szary business.
Dodatki:
- pakiet komfort dla Style
- składane oparcie fotela pasażera

W zasadzie tyle.

Kraq

Post autor: Kraq »

Im więcej dodatków (im samochód droższy), tym szybciej produkują ;-)

tborowsk

Kraq pisze: 27 lut 2018, 10:56 Im więcej dodatków (im samochód droższy), tym szybciej produkują ;-)
To by się zgadzało ;) bo u mnie jest sporo więcej powkładane :)

Kraq

Post autor: Kraq »

tborowsk pisze: 27 lut 2018, 11:05
Kraq pisze: 27 lut 2018, 10:56 Im więcej dodatków (im samochód droższy), tym szybciej produkują ;-)
To by się zgadzało ;) bo u mnie jest sporo więcej powkładane :)
Reguła Klienta kluczowego. Więcej daje nam zarobić, to traktujemy go priorytetowo ;-)

zagi
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI

Post autor: zagi »

Idąc tym tropem to Ambition dopiero w grudniu by produkowali

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

Nie prawda. Po prostu najczęściej wybierane konfiguracje są np. z podstawową tapicerką i na tą tapicerkę robią się kolejki. Taka sama konfiguracja + tapicerka MIX może przyspieszyć produkcję jak np. mojemu klientowi - któremu tapicerka skróciła czas oczekiwania o 8 tygodni.

Podobnie może być z każdym innym elementem zamiennym jak:
- felgi
- zestawy multimedialne
- kierownice Itd.

Generalnie temat rzeka.
MusiCManiaC pisze: 26 lut 2018, 20:32
M a r c i n pisze: 26 lut 2018, 19:16
marcin pisze: 24 lut 2018, 20:38 a tak duży rabat gotówkowy to grupa zawodowa czy leasing?
Zapraszam do mnie, wymyślimy taki, a może i uda się coś więcej :)
Ja chętnie pomimo że jestem ze Śląska,ale mam dwa życzenia, rabat dla mojej już przygotowanej konfiguracji oraz pewność że Karoqa będę miał 1 lipca :)
MusiCManiaC, ja tylko sprzedaję samochody, a nie spełniam życzeń jak złota rybka :mrgreen: Nikt nie jest w stanie zagwarantować terminu :)
tborowsk pisze: 27 lut 2018, 10:31
michalw pisze: 27 lut 2018, 10:25
michalw pisze: 24 lut 2018, 18:37
Optymistyczne wieści dot. terminu - zamówiłem w dokładnie ten sam dzień Karoqa. I też 1,5 DSG Style.
Terminu jeszcze nie znam (mój sprzedawca wyjechał na narty) - w poniedziałek jestem umówiony na telefon by się coś w tej kwestii dowiedzieć. Mam nadzieję, że usłyszę ten sam termin co Ty. Byłbym wręcz szczęśliwy.
I dzisiaj mój sprzedawca rozwiał moje nadzieje. :(
Dowiedziałem, się że czas produkcji to 25 tydzień.
Ciekawe z czego to wynika, iż to same auto zamówione w ten sam dzień a terminy zupełnie odmienne.
Jaką masz specyfikację?
Może kolor mocno niestandardowy?
Kolor nie ma większego wpływu na czas oczekiwania chyba, że to kolor z palety flotowej, albo lakier "specjalny", jak np. Czerwień Velvet.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

tborowsk

M a r c i n pisze: 27 lut 2018, 12:39
Nie prawda. Po prostu najczęściej wybierane konfiguracje są np. z podstawową tapicerką i na tą tapicerkę robią się kolejki. Taka sama konfiguracja + tapicerka MIX może przyspieszyć produkcję jak np. mojemu klientowi - któremu tapicerka skróciła czas oczekiwania o 8 tygodni.

Podobnie może być z każdym innym elementem zamiennym jak:
- felgi
- zestawy multimedialne
- kierownice Itd.

Generalnie temat rzeka.
Zatem idąc tym tropem, Im bardziej wyszukana konfiguracja, tym krótszy czas oczekiwania na samochód.

Im bardziej standardowa konfiguracja, np. 1,5 TSI DSG Style + pakiet Comfort, to czas oczekiwania dłuższy.

Tak?

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

Nie ma reguły. Zależy od aktualnego zatowarowania fabryki, ale praktyka pokazuje, że raczej tak jest. Podkreślam raczej.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Ditu

Post autor: Ditu »

Witam wszystkich . Ja już miesiąc czekam od zamówienia czekam na potwierdzenie z fabryki i nic brak terminu nie wiem czy to nie z powodu ze zażyczyłem sobie manuala. To jakaś kpina😤

ODPOWIEDZ