Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
kamska
Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: kamska »

Nadal brak możliwości zamawiania Karoq a w salonie oczywiście nadal nic nie wiedzą.

Pojawił się już film z fabryki-

Produkcja ruszyła, więc jest nadzieja. Czy ktoś ma jakieś wieści???

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

coulomb
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI

Post autor: coulomb »

kamska pisze: 19 mar 2022, 12:39 Produkcja ruszyła, więc jest nadzieja. Czy ktoś ma jakieś wieści???
Nie mam aktualnych, ale pamiętam jak jeden ze sprzedawców Skody w listopadzie na pytania o nowego Karoqa odpowiedział mniej więcej tak: będzie zaskoczony jeśli cennik w PL pojawi się wcześniej niż w marcu/kwietniu. Ponadto nie spodziewał się nowych Karoqów w salonach (nawet jako demonstracyjne) przed czerwcem.
W międzyczasie doszedł przestój w fabryce pod koniec roku oraz wojna w Ukrainie. A nawet jeśli już będziemy mogli zamawiać, to będziemy w kolejce za większością krajów europejskich.

Sdc10
Samochód: Karoq TSI 1,5 manual

Post autor: Sdc10 »

U mnie sprzedawca powiedzial ze w tym roku jest brak szans na now model po FL. Najwczesniej dostawy w 2023. Niestety to moze byc prawda gdyz wszystkie kraje juz dawno zbieraly zamowienia, a w dotatku teraz jak waluty szaleja to i cennik by trzeba bylo zmieniac co chwile.

kamska

Sdc10 pisze: 22 mar 2022, 14:40 U mnie sprzedawca powiedzial ze w tym roku jest brak szans na now model po FL. Najwczesniej dostawy w 2023. Niestety to moze byc prawda gdyz wszystkie kraje juz dawno zbieraly zamowienia, a w dotatku teraz jak waluty szaleja to i cennik by trzeba bylo zmieniac co chwile.
W Szczecinie, Tychach i Wrocławiu już mają w salonie, złota sztuka dosłownie do odbioru np. https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-kar ... EBoQG.html

Dojechaly grubo przed 2023r ;). Ja przed świetami zamówiłem do produkcji Sportline w TDI i jestem dobrych myśli.

kamska

Witam ponownie,

Mam już wstępny tydzień produkcji mojego Sportline- połowa czerwca, SZOK bo 14stego kwietnia złożyłem jako jeden z pierwszych zamówienie w PL ( możliwość zamawiania FL od 13kwietnia wieczorem)

Mam pytanie, ile czasu czekaliście od produkcji do przyjazdu autka do salonu?? w sensie wyprodukują np 1 lipca a którego będzie u dealera? Sama produkcja mieści się podobno w 1dobie.

PeWu

Post autor: PeWu »

kamska pisze: 05 maja 2022, 21:25 Witam ponownie,

Mam już wstępny tydzień produkcji mojego Sportline- połowa czerwca, SZOK bo 14stego kwietnia złożyłem jako jeden z pierwszych zamówienie w PL ( możliwość zamawiania FL od 13kwietnia wieczorem)

Mam pytanie, ile czasu czekaliście od produkcji do przyjazdu autka do salonu?? w sensie wyprodukują np 1 lipca a którego będzie u dealera? Sama produkcja mieści się podobno w 1dobie.
I jak sytuacja, coś się zmieniło?

szczesliwybanan
Samochód: Skoda Karoq 1.5

Post autor: szczesliwybanan »

Witam wszystkich, wczoraj zamówiony Karoq, w umowie czas oczekiwania 6 miesięcy. Według sprzedawcy może być nawet w 4 miesiące samochód gotowy

Airput89
Samochód: Karoq 2.0 TSI

Post autor: Airput89 »

Dzień dobry,
Karoq zamówiony 26 maja. Już jest info o zaplanowanej produkcji na 26 tydzień, czyli od 27 czerwca.

szczesliwybanan
Samochód: Skoda Karoq 1.5

Post autor: szczesliwybanan »

Tak szybko?! O co chodzi? Czy jest mało zamówień na samochody? :D

Airput89
Samochód: Karoq 2.0 TSI

Post autor: Airput89 »

szczesliwybanan pisze: 05 cze 2022, 3:57 Tak szybko?! O co chodzi? Czy jest mało zamówień na samochody? :D
Wstępnie mówili o około 3 miesiącach czekania.
Mam nadzieję, że te terminy będą dotrzymane.
Już mi Kia anulowali, mam nadzieję że z karoqiem się uda :)

ODPOWIEDZ