Parasol [emoji3510] pod fotelem pasażera przód

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

Słyszałem o tych parasolach w Skodach ale byłem przekonany, że dotyczy to tylko Superb i chowania parasoli w drzwi.
Postanowiłem dokupić taki parasol specjalnie do auta i podarować żonie, bo często zapomina jakiegokolwiek z domu. Wpisałem na wszelki wypadek "parasol" w instrukcji online i pokazało mi lokalizację schowka pod fotelem pasażera z przodu. Nic nie było napisane o parasolce w środku, tylko "schowek".
Chciałem go zmierzyć (nie każdy skodowski parasol pasuje do schowka) by dobrać odpowiedni. Najpierw sądziłem, że nie mam tego schowka ale chwila macania na oślep i .... jest !!!
Otwieram schowek a tam.... parasol.
Dodam, że przy odbiorze w salonie nikt się nie zająknął nawet o tym. A otwieranie schowka jest takie, że jak się nie wie to można zezłomować auto z nieruszaną parasolką w schowku....
Też tak mieliście czy tylko ja jestem taki "bystrzacha" ? 🫢

Ostatnio zmieniony 14 sie 2023, 22:48 przez langolier, łącznie zmieniany 4 razy.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
React
Samochód: KAROQQ 2.0 TSI

Re: Parasol [emoji3510] pod fotelem pasażera przód

Post autor: React »

Chcesz powiedzieć, że pod siedzeniem pasażera jest schowek z parasolem?
Oglądałem kilkukrotnie w salonie, ale żaden handlowiec nie wspomniał, a lubię takie gadżety xD

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

Jest :) Mi też nigdy handlowiec o tym nie mówił, ale wiedziałem już wcześniej. Ale i tak po ok 2 miesiącach mi sie o nim przypomniało i sprawdziłem czy rzeczywiście go mam (i parasol też :) )

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

U mnie (auto jak w specyfikacji ) jest 8-)
W instrukcji jest taki rysunek:

Obrazek

Jak się ogląda na żywo to nie widać zbytnio, że tam gdzie pokazuje strzałka "1" można cokolwiek otworzyć... :roll:

Aha, rysunek jest z elektronicznej wersji instrukcji i wyraźnie jest napisane "dotyczy foteli z ręcznym sterowaniem" - może przy fotelach z elektryczną regulacją brak jest schowka ? :oops:

Banzaj
Samochód: Skoda Kar

Post autor: Banzaj »

Witajcie,

Mam KAROQ'a FL Style 1.5 DSG. Odebrany 2 tygodnie temu. Z przodu dwa fotele regulowane elektrycznie. Brak schowka na parasol. Po interwencji otrzymalem od dealera kurierem samą parasolkę. Pytanie gdzie jest na nią schowek? Pytałem dealera, ale on na początku twierdził, że mam schowek i parasolkę, a po otrzymaniu zdjęcia stwierdził, że musi spytać Skodę i teraz milczy. Ktoś z Was ma dwa elektrycznie regulowane fotele i schowek na parasol z zawartością?

Pozdrawiam Banzaj

Awatar użytkownika
React

bumb
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2023, 13:18 przez React, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
React

Banzaj pisze: 22 sie 2023, 21:44 Witajcie,

Mam KAROQ'a FL Style 1.5 DSG. Odebrany 2 tygodnie temu. Z przodu dwa fotele regulowane elektrycznie. Brak schowka na parasol. Po interwencji otrzymalem od dealera kurierem samą parasolkę. Pytanie gdzie jest na nią schowek? Pytałem dealera, ale on na początku twierdził, że mam schowek i parasolkę, a po otrzymaniu zdjęcia stwierdził, że musi spytać Skodę i teraz milczy. Ktoś z Was ma dwa elektrycznie regulowane fotele i schowek na parasol z zawartością?

Pozdrawiam Banzaj
Jak w instrukcji napisali, że tylko dla ręcznych siedzeń, to elektryku tego miejsca po prostu nie ma i parasolki nie dają.
Pozostaje się cieszyć, że dostałeś gratis od handlowców ;)

Olo
Samochód: Skoda Karoq 1.5tsi DSG Style + dodatki

Post autor: Olo »

Ja mam wersje elektryczną i handlowiec wręczył mi parasol do ręki bo schowka niema.

ODPOWIEDZ