Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
nivar
Samochód: Karoq 2.0TSI

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: nivar »

Z tego co widzę, to terminy realizacji, to raczej loteria. 2.0TSI z jakimś lepszym wyposażeniem, to minimum 8 miesięcy oczekiwania. W przypadku 1.5 TSI czasy dostawy są różne - niektórzy pisali tutaj nawet o 2-3 miesiacach od czasu złożenia zamówienia. Od swojego dealera otrzymałem informację, że czas dostawy najbardziej opóźnia pakiet Travel Assist i czujniki w lusterkach (ostrzeżenie przez pojazdem w martwej strefie). Czy jest to prawda, nie jestem pewien. Ostatnio była informacja, że jest problem z napędem 4x4, bo łańuch dostaw został przerwany ze względu na powódź w Słowenii. Szczerze, to chyba po prostu zakłady prodykcyjne nie podają bieżących informacji o dealerom. Ktoś tu wklejaj podgląd z systemu zamówień skody i tak naprawdę aktualizacje statusu są rzadkie. W zasadzie dopiero coś widać, jak już auto wjedzie na produkcję. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Risto
Samochód: Karoq, 1.5TSI

Post autor: Risto »

Zamówiłem Karoq'a 27 marca, w wersji Style, 1.5 z DSG. Poinformowano mnie, że czas oczekiwania wynosi jakieś 8 miesięcy. Planowany termin przypada w listopadzie. Na samym początku września pytałem w salonie czy pojawiły się jakies informacje na temat planowania produkcji. Niestet w tym temacie nie mieli żadnych informacji. Pod koniec tego miesiąca z chęcią odwiedzę salon z ponownym zapytaniem. Mam nadzieję, że już coś drgnęło.

Risto
Samochód: Karoq, 1.5TSI

Post autor: Risto »

To mała aktualizacja poprzedniego postu. Dzwonili już z salonu. Mój Karoq będzie do odbioru na koniec października :D

nivar
Samochód: Karoq 2.0TSI

Post autor: nivar »

Mój też już dojechał do salonu :)

RysiekS
Samochód: Skoda, Karoq 1.5TSI Sportline

Post autor: RysiekS »

Skoda KAROQ Sportline 1.5 TSI zamówiony 23.03.2023. Dzisiaj tj. 14.11.2023 odebrany z salonu🚗😀👍

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

O matulu, prawie 8 m-cy czekania. Chyba zdążę zapomnieć co zamówiłem :).
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

RobertG7
Samochód: był Karoq 1,6TDi Style DSG

Post autor: RobertG7 »

Mars pisze: 09 gru 2023, 4:48 O matulu, prawie 8 m-cy czekania. Chyba zdążę zapomnieć co zamówiłem :).
Skoda specjalnie tak robi, daje czas do namysłu, czy dobrze zrobiłeś zamawiając Karoqa

Mars

Wczoraj rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że mój egzemplarz będzie wyprodukowany w 9. tygodniu tego roku, czyli niby po niecałych 3. m-cach. Chyba mi ściemniał, bo zadzwoniłem do niego o ewentualnej rezygnacji z zamówienia z powodu znalezienia auta na placu u innego dealera. Na auto z placu dostałem aż 7 % rabatu, a do produkcji 3,33 %. Jeszcze się zastanawiam. Chodzi o Sportline z silnikiem 2,0 TSI.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

Grzegorz
Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r

Post autor: Grzegorz »

Mars pisze: 06 sty 2024, 18:21 Wczoraj rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że mój egzemplarz będzie wyprodukowany w 9. tygodniu tego roku, czyli niby po niecałych 3. m-cach. Chyba mi ściemniał, bo zadzwoniłem do niego o ewentualnej rezygnacji z zamówienia z powodu znalezienia auta na placu u innego dealera. Na auto z placu dostałem aż 7 % rabatu, a do produkcji 3,33 %. Jeszcze się zastanawiam. Chodzi o Sportline z silnikiem 2,0 TSI.
Mi podano przybliżoną datę produkcji dopiero w 8 miesiącu oczekiwania, może w fabryce przyspieszyli.
Pozdrawiam
Grzegorz

Mars

Kiedy zamawiałeś? Jaka wersja, silnik?
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

ODPOWIEDZ