Videorejestrator zasilany USB-C

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
robson

Post autor: robson »

Witam , ponieważ nie lubię plączących się kabli z gniazdka do zapalniczki zamówiłem dodatkowe USB-C przy podsufitce. Czy ktoś ma doświadczenie i może polecić dobrą kamerkę w takiej konfiguracji ( krótki kabelek przy lusterku ). Pozdrawiam

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

kormoran
Samochód: Karoq 1.5TSI DSG

Re: Videorejestrator zasilany USB-C

Post autor: kormoran »

Mam 70mai A810 z kamerą tylną. W poprzednim aucie miałem jakąś Mio ale full hd. Przyznam szczerze to 70mai bije na głowę Mio. Sensor starvis2 i w nocy nagrywa super, da się odczytać wszystkie tablice rejestracyjne. Z tylnej trochę gorzej ale w dzień jest też bardzo dobrze. zasilana jest z gniazda USB w lusterku i wszystko działa bardzo dobrze. Trzeba tylko do niej kabel otg do ładowania dronów. Ogólnie polecam ten zestaw, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą kamerą. Trochę kosztuje ale na prawdę warto.

robson

Post autor: robson »

Dzięki za podpowiedź :D też mi wpadła w oko. Myślałem tylko o przedniej ale fajnie by było mieć też tylną. Czy nie było problemu z pociągnięciem kabla do tyłu ? bo słyszałem, że jak się raz oderwie podsufitkę to już zawsze będzie coś odstawać.

kormoran
Samochód: Karoq 1.5TSI DSG

Post autor: kormoran »

W zestawie dali plastikowy uchwyt - popychacz narzędzie do wciskania kabla, u mnie nie odrywałem podsufitki spokojnie udało się kabel ułożyć w uszczelce i nic nie odstaje, niczego nie oberwałem. Nadmiar przewodu spokojnie zmieścisz z tyłu w podsufitce, tam się całkiem nieźle odchyla.

Jedyny minus - mam grzana szybę i prawdopodobnie ta folia grzewcza skutecznie ogranicza sygnał GPS. Czasem przez godzinę nie złapie sygnału, czasem po paru metrach GPS wskakuje. W innym samochodzie ten sam egzemplarz nie ma takiego problemu. 😀

T_o_m_e_k
Samochód: Karoq 1,5 TSI DSG SportLine

Post autor: T_o_m_e_k »

Mnie wkurza, że nie ma odcięcia prądu jak zamknę auto, muszę zatem wyciągać tą cholerną wtyczkę od zapalniczki, w Toyocie jak zamykałem auto to i napięcie gasło w gnieździe zapalniczki, a może można to gdzieś wyłączyć w opcjach ???

M&M
Samochód: Karoq Style 1.5TSI Manual

Post autor: M&M »

Ja zasilam rejestrator bezpośrednio z gniazda usb-c w tunelu centralnym i normalnie odcina się na nim zasilanie.

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

Ja zasilanie kamery mam przez moduł kontrolujący napięcie aku i wpięty w bezpieczniki przy kierownicy (pod małym schowkiem). Dzięki temu kamera działa cały czas, mam tryb parkingowy, a i akumulator jest pod ochroną.

T_o_m_e_k
Samochód: Karoq 1,5 TSI DSG SportLine

Post autor: T_o_m_e_k »

M&M pisze: 10 lip 2025, 7:13 Ja zasilam rejestrator bezpośrednio z gniazda usb-c w tunelu centralnym i normalnie odcina się na nim zasilanie.
Właśnie zamówiłem kabelek 30 cm, przejściówkę z zapalniczki na usb-c, zobaczymy czy da radę.

ODPOWIEDZ