Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.

Post autor: Mars »

mswiniuch pisze: 18 lis 2024, 7:56 Według serwisu kodowanie kluczyka jest zawsze płatne i nie ma o czym dyskutować...
Nie zapłaciłem. Samochód mi wydali i mają się zastanowić co z tym zrobić a mnie poinformować co dalej. Jeżeli uznają że zapłacić muszę to wyślą mi fakturę na maila.
Oprócz tego napisałem zażalenie do BOK VW/Skoda i czekam na werdykt
Jakoś w Fordzie, gdy rozkodował mi się przycisk otwierania bagażnika, zrobili to w ramach gwarancji. Moje rozumowanie jest proste: na gwarancji wszystko ma działać, a jeśli nie, to gwarant usuwa usterkę na swój koszt. Dobrze zrobiłeś, też bym nie odpuścił. A gdyby i tak wysłali mi fakturę, to może bym zapłacił i podał do sądu. Ale ja jestem z tych, co do sądu podał Zakład Ubezpieczeń i wygrał z ich prawniczką.

HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

kamska
Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.

Post autor: kamska »

mswiniuch pisze: 18 lis 2024, 7:56 Według serwisu kodowanie kluczyka jest zawsze płatne i nie ma o czym dyskutować...
Nie zapłaciłem. Samochód mi wydali i mają się zastanowić co z tym zrobić a mnie poinformować co dalej. Jeżeli uznają że zapłacić muszę to wyślą mi fakturę na maila.
Oprócz tego napisałem zażalenie do BOK VW/Skoda i czekam na werdykt
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Generalnie jest to prawdopodobnie wada softu w Karoqach FL. Jeżeli tego nie naprawią to będziemy co roku odwiedzać serwis.... Podobno im więcej skarg do BOK tym szybciej wezmą się za rozwiązanie problemu
Pięknie zrobiłeś- też nie zapłacę.
Nie wiedziałem, że temat się tak rozwinął.
Naszedł czas na wymianę baterii w 2 kluczyku mojego Karoqa ;). Wymieniłem błyskawicznie w aucie przy 2 kluczyku i zapomniałem o temacie ( nie wszędzie zamykam auto). Po kilku dniach pojechałem do roboty Skoda i tu zonk nie mogę jej zamknąć, myślę, myślę- no tak wymieniałe baterie centralny znów nie działa.
Wieczorek wkurzony napisałem do ASO SKODY zażalenie, że jest to bardzo nie komfortowe i absorbuje cenny czas.
Czekam na odpowiedź od piątku- tam znać co wymyślili. Auto nadal na gwarancji, nie zapłacę złamanego grosza.

Widzę, że to faktycznie przypadłość auta po FL- czeka ich akcja serwisowa!

kamska
Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.

Post autor: kamska »

jacek-placek pisze: 08 paź 2024, 9:15
Serwis wymienia, idę do samochodu i .....Klops ! Nie działa żaden !
W ten sposób serwis musiał mi przyjąć samochód "od ręki". 15 minut - kluczyki zaprogramowane.
skasowali Cie za to?

PrzemasCeli
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: PrzemasCeli »

Mi w jednym kluczyku już woła o wymianę. Na razie "przesiadłem" się na drugi kluczyk. Nie chcę jechać do mojego serwisu, gdyż mam z nimi na kosę :) , z powodu ciągłego trzeszczenia w okolicach prawego słupka A/prawych drzwi/prawej strony deski rozdzielczej.
Napiszę do nich maila. Zobaczymy co odpowiedzą w tym temacie.

Wojtek026
Samochód: Karoq 2,0 tdi ambition

Post autor: Wojtek026 »

Wymieniałem kilka razy baterie kluczyki keyless i żdnych problemó nie było, ktoś mi poradził że wymianę woła przedwcześniue i można dalej jeździć no i w czasie jazdy wyskoczył komunikat brak kluczyka, po zgaszeniu nie wykrywał kluczyka na szczęscie otwarcie i zamknięcioe pilotem sprawiło że odnalazł kluczyk.

PrzemasCeli

Wojtek026 pisze: 13 sty 2025, 7:22 Wymieniałem kilka razy baterie kluczyki keyless i żdnych problemó nie było, ktoś mi poradził że wymianę woła przedwcześniue i można dalej jeździć no i w czasie jazdy wyskoczył komunikat brak kluczyka, po zgaszeniu nie wykrywał kluczyka na szczęscie otwarcie i zamknięcioe pilotem sprawiło że odnalazł kluczyk.
Ok ale w jakich roczniku Karoqa ? Tutaj problem raczej tyczy się wersji po FL ok 2023 rok.

PrzemasCeli

Takie info dostałem od serwisu:

Obrazek

Wojtek026
Samochód: Karoq 2,0 tdi ambition

Post autor: Wojtek026 »

PrzemasCeli pisze: 13 sty 2025, 8:29
Wojtek026 pisze: 13 sty 2025, 7:22 Wymieniałem kilka razy baterie kluczyki keyless i żdnych problemó nie było, ktoś mi poradził że wymianę woła przedwcześniue i można dalej jeździć no i w czasie jazdy wyskoczył komunikat brak kluczyka, po zgaszeniu nie wykrywał kluczyka na szczęscie otwarcie i zamknięcioe pilotem sprawiło że odnalazł kluczyk.
Ok ale w jakich roczniku Karoqa ? Tutaj problem raczej tyczy się wersji po FL ok 2023 rok.
Sorry, to jest 2020r.

Juras
Samochód: Skoda Karoq 2.0 TSI 4x4

Post autor: Juras »

Dramat z tymi bateriami. Wymieniłem w ASO opony na zimowe (~listopad) i po kilku dniach zaczął wołać, że "wymień baterię". Mówię - nie będę jeździł w kółko, wymienię na wiosnę. No i wczoraj musiałem lecieć po zapasowy kluczyk bo auto nie odpalało. Dobrze, że akcja działa się w garażu.

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Post autor: langolier »

PrzemasCeli pisze: 13 sty 2025, 10:56 Takie info dostałem od serwisu:

Obrazek
Ja pierdle :oops: :o :shock:
Nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi ?

ODPOWIEDZ