Radio Bolero : Radio internetowe - opcja czy standard.
Re: Radio Bolero : Radio internetowe - opcja czy standard.
Mam Skodę z 2024r, radio Bolero, Internet od ich dostawcy. Mam w opcjach "radio internetowe" tak jak na zdjęciu.
Ale... nie mogę uruchomić, wyskakuje po dłuższej chwili opcja chwilowo niedostępna. Tak więc nawet jak na filmiku przewija się w menu taka opcja, to nie oznacza że jest.
Ale... nie mogę uruchomić, wyskakuje po dłuższej chwili opcja chwilowo niedostępna. Tak więc nawet jak na filmiku przewija się w menu taka opcja, to nie oznacza że jest.
Inną kwestią jest to, że inaczej są wyposażone auta w czechach, a inaczej w polsce. Jeszcze jest jedna rzecz, ja mam samochód tzw pokowidowy. Dzień przed produkcją auta był dostepny już Canton. w chwili zamóeinia, nie był w opcji. Dostałem telefon, czy chcę Cantona do samochodu. I być może jest tak, że te pokowidowe nie mają radia internetowego, . Przykładem niech będzie to, że w czechcach można dołożyć progi w Karokach , w Polsce nie ma nawet w opcjiPrzemasCeli pisze: ↑23 gru 2024, 20:32Jednak chyba nie do końca masz rację. Tutaj masz model z 2024 z Bolero i ma radio internetowegregor pisze: ↑21 gru 2024, 23:30nie mylę się. od roczników "23 i w górę , w Bolero nie ma radia internetowego. Nie wiem ja w niższych rocznikach, Ale w tych nie ma. Inaczej sprawa wygląda w Amundsenach .PrzemasCeli pisze: ↑17 gru 2024, 9:57
I się mylisz. Oni sami nie wiedzą co mają. Jest wielu posiadaczy Karoqa z Bolero którzy mają tą opcję. Zreszta w necie też są filmiki gdzie to widać
obrazek
Tutaj cały filmik:

Może jeżeli ktoś ma , nie poda dokładny model i wersje oprogramowania radia. I oczywiśćie rok produkcji auta. Zobaczymy co i jak
A sprawdzałeś czy działa? Bo to że jest to jedno, a czy działa to już co innego. Ja u siebie też mam ale nie działa, przy próbie włączenia wyskakuje jakiś tam komunikat że nie dostępne czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie bo mi nie jest potrzebne.
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
W naszych realiach samochód ma internet z telefonu użytkownika (nie mówię o tych danych dzięki którym działa lokalizator auta w MySkoda), więc i ew. radio internetowe w oprogramowaniu systemowym to tylko taka wygoda, bo i tak musi być podłączone do telefonu i korzystać z jego internetu.
Przy korzystaniu z AndroidAuto i tak "radio internetowe" sprowadza się do odpalenia odpowiedniej aplikacji w telefonie i wyświetlenie jej na ekranie radia
Przy korzystaniu z AndroidAuto i tak "radio internetowe" sprowadza się do odpalenia odpowiedniej aplikacji w telefonie i wyświetlenie jej na ekranie radia
Poczytałem sobie o tym radiu i juz wam mowie jak jest u mnie:
25 sportline bolero radio jest, ale nie mogę udostępnić sobie internetu by ściągnąć stacje.
W ustawieniach odnalazłem ze mam e-sim w radiu i można to odpalić jako pakiety danych. Czy to spowoduje, że zadziała nie wiem, mam zamiar wykupić najniższy pakiet za 29 zl i przetestować. Operator jest tylko mi slabo znany , ale niby dedykowany do Skody.
25 sportline bolero radio jest, ale nie mogę udostępnić sobie internetu by ściągnąć stacje.
W ustawieniach odnalazłem ze mam e-sim w radiu i można to odpalić jako pakiety danych. Czy to spowoduje, że zadziała nie wiem, mam zamiar wykupić najniższy pakiet za 29 zl i przetestować. Operator jest tylko mi slabo znany , ale niby dedykowany do Skody.
-
langolier
Ja też mam eSIM i chyba ma każdy, kto ma możliwość namierzenia auta przez aplikację MySkoda.
Napisałem to post wyżej.
Napisałem to post wyżej.
Ja też, ale esim jest jeszcze jako inna opcja, próbowałeś dodac pakiet danych?
-
langolier
Nie, żal mi było kasy. Do niczego innego to mi się nie przyda a jak potrzebuję muzyki to korzystam ze Spotify przez Android auto i dane telefonu