Serwis olejowy 2,0 TSI.
Serwis olejowy 2,0 TSI.
Siema, przy zakupie Sportline zapłaciłem także za dwa serwisy auta (po drugim i czwartym roku użytkowania). Ponieważ holuję przyczepę kempingową, więc zdecydowałem o dodatkowym, coroczny serwisie, polegającym na wymianie oleju i filtra w silniku. Olej 0W20, zalany do maksimum. Wymieniono też korek miski olejowej. Koszt 780 zł. Nie kasują "inspekcji", bo by znowu liczyła dwuletni czas do kolejnego serwisu. .
Ostatnio zmieniony 02 mar 2025, 5:05 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Re: Serwis olejowy.
A gdzie tutaj pytanie ?
A czemu wg ciebie powinno być?
Ot, taka informacja o normalnej cenie w ASO Skody za wymianę oleju i filtra w silniku 2,0 TSI 190 KM i 320 Nm.
Już w 2013 roku zapłaciłem 800 zł w ASO Forda za pierwszy serwis. Fakt jednak, że to był pełny serwis, czyli z filtrami i ogólnym przeglądem auta.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2025, 11:31 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
To mi trochę drożej policzyli, ja za olej i filtr zapłaciłem 860zł. Ceny korka nie doliczam bo to jakieś groszowe kwoty z tego co pamiętam. Jak następnym razem będę to muszę podpytać o jakiś pakiet kilku wymian bo ja zawsze częściej wymieniam olej niż zalecenia producenta 
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Ale taki wątek już na forum jest i nie wiem po co tworzyć nowy. Po za tym tak to napisałeś, że nie wiadomo czy się o coś chcesz zapytać, czy się chwalisz, czy się żalisz .... taki post niewiadomo po coMars pisze: ↑27 lut 2025, 15:10A czemu wg ciebie powinno być?
Ot, taka informacja o normalnej cenie w ASO Skody za wymianę oleju i filtra w silniku 2,0 TSI 190 KM i 320 Nm.
Już w 2013 roku zapłaciłem 800 zł w ASO Forda za pierwszy serwis. Fakt jednak że, to był pełny serwis, czyli z filtrami i ogólnym przeglądem auta.
Nie zauważyłem takiego wątku. Podasz link do niego?PrzemasCeli pisze: ↑27 lut 2025, 16:41
Ale taki wątek już na forum jest i nie wiem po co tworzyć nowy. Po za tym tak to napisałeś, że nie wiadomo czy się o coś chcesz zapytać, czy się chwalisz, czy się żalisz .... taki post niewiadomo po co
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Cenowo brutto tak to u mnie wygląda:
1) Śruba zaślepiająca: 24,69 zł.
2) Pierścień uszczelniający: 14,24 zł.
3) 5,7 l oleju 0W20: 465,69 zł.
4) Filtr: 73,14 zł.
5) Pakiet smarno-czyszczący: 12,83 zł.
6) Robocizna: 188,60 zł.
Razem 779,19 zł.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Przy kupnie auta zapłaciłem 1600 zł za przedłużenie gwarancji do czwartego roku, oraz za dwa serwisy auta zgodne z instrukcją obsługi, czyli po drugim i czwartym roku.
Może bez przedłużenia gwarancji uda ci się uzyskać niższą cenę?
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Przedłużoną gwarancje z serwisami też mam dokupioną, to była wymiana na własne życzenie zaraz po przejechaniu pierwszych 2k km. Bardziej interesuje mnie jakiś dodatkowy pakiet na wymiany oleju bo ja mam w zwyczaju zmieniać co 10k km Nawet jakby urwać ze stówkę to zawsze coś, z resztą i tak bym u nich to wydał bo mam parę pomysłów
Ale to jak przy okazji u nich będę to pogadam może coś się uda wykombinować.
Czy ktoś mógłby dać link do wątku, o którym napisał kolega PrzemasCeli? Widzę, że się loguje, ale nie chce mi pomóc.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.