Serwis olejowy 2,0 TSI.

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
kokosowy
Samochód: Karoq 2024 2.0TSI

Re: Serwis olejowy 2,0 TSI.

Post autor: kokosowy »

Pewnie chodziło mu o ten temat

Obrazek

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Mars
Samochód: Skoda Karoq Sportline, 2,0 TSI.

Post autor: Mars »

kokosowy pisze: 02 mar 2025, 17:09 Pewnie chodziło mu o ten temat
Dzięki.

Niestety nie widzę w nim najnowszych informacji m.in. o cenie takiego serwisu w silniku 2,0 TSI. No, ale może ślepy ze starości jestem...
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

MDMA66
Samochód: Škoda Karoq SL 1.5 DSG

Post autor: MDMA66 »

Nie uważasz że cena za tą usługę może być za kilka miesięcy już inna? Już nie chodzi mi o zwykły kurs dolara, inflacja itd

Mars

MDMA66 pisze: 03 mar 2025, 12:46 Nie uważasz że cena za tą usługę może być za kilka miesięcy już inna? Już nie chodzi mi o zwykły kurs dolara, inflacja itd
Oczywiście, dlatego mój wątek odnosi się do tego konkretnego silnika i w obecnym czasie. Ale jak już prędzej napisałem, 800 zł, to ja zapłaciłem za serwis Forda fiesty już w 2014 roku.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

Mars

Re: Serwis olejowy.

Mars pisze: 28 lut 2025, 18:20 Przy kupnie auta zapłaciłem 1600 zł za przedłużenie gwarancji do czwartego roku, oraz za dwa serwisy auta zgodne z instrukcją obsługi, czyli po drugim i czwartym roku.
Byłem wczoraj na pierwszym tzw. gwarancyjnym serwisie Karoqa, czyli po 2 latach od kupna auta. W komputerze mieli wpisane, że mam wykupione 2 serwisy olejowe, a nie 2 przeglądy auta z wymianą elementów eksloatacyjnych, czyli w ramach tego pakietu chcieli wymienić tylko olej w silniku, jego filtr i korek. Za filtr powietrza, filtr kabinowy, olej w haldexie i za przegląd auta miałem normalnie zapłacić. Ciśnienie to mi się konkretnie podniosło, ale na szczęście miałem ze sobą umowę na te dwa przeglądy i temat się rozwiązał na moją korzyść, czyli nie musiałem dopłacić za te dodatkowe elementy. Serwisant skontaktował się z kimś i poprawiono informację w systemie, że mam wykupione dwa przeglądy z limitem 80 kkm.
Pierwszy przegląd Karoqa po dwóch latach łącznie z wymianą elementów eksloatacyjnych kosztuje 1800 zł, ja zapłaciłem 800 zł wykupując go w pakiecie.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

mikad
Samochód: Skoda Karoq 2.0TDI

Post autor: mikad »

Mi sprzedawca pakiety serwisowe na okres gwarancji dał gratis przy zakupie karoqa, normalnie bym ich nie kupił bo jak chcesz wcześniej wymienić olej to i tak trzeba zapłacić. W ogóle obsługa serwisowa w skodzie to porażka.

Mars

mikad pisze: 12 kwie 2026, 17:30 Mi sprzedawca pakiety serwisowe na okres gwarancji dał gratis przy zakupie karoqa, normalnie bym ich nie kupił bo jak chcesz wcześniej wymienić olej to i tak trzeba zapłacić. W ogóle obsługa serwisowa w skodzie to porażka.
U mnie niestety na Sportline z 4x4 nie udało się zbyt wiele "ugrać": ok 6 kzł rabatu na ostateczną cenę zakupu auta oraz przedłużenie gwarancji na 4 lata i 2 przeglądy gwarancyjne, czyli po drugim i czwartym roku, w cenie 1800 zł za całość. Na dodatkowym, płatnym przeglądzie olejowym byłem po roku od kupna, więc będę jeździł co rok.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.

ODPOWIEDZ