Line Assist - kodowanie
Re: Line Assist - kodowanie
Szybko dojdziesz do wniosku ,że nawet dla tylko tej jednej opcji warto wydać te śmieszne pieniądze i 5 min pracy....
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Już do takiego wniosku doszedłem. Mam wykupioną aplikację to i interfejs do kompletu musi być.
Mi głównie chodziło o LA ze względu na coroczne wakacje w Chorwacji i razem z aktywnym tempomatem ułatwi mi wielogodzinną drogę.
Również jestem szczęśliwym posiadaczem Lane Assist
Aktywacja poszła bez problemu ale na radiu nie pokazał się nowy asystent. Z kierownicy mogłem wybrać i asystent pasa ruchu w trybie standardowym działał. Po zgaszeniu silnika i odczekaniu chwili pojawiły się opcje na radiu i mogłem ustawić aktywnego asystenta i faktycznie trzyma się osi jezdni.
Nie działają mi za to wibracje kierownicy chociaż włączone. Jak włączony jest aktywny asystent to nie ma żadnej ikonki że działa i w sumie nie wiem kiedy on jest aktywny - przy standardowym jest zielona ikonka w czasie aktywności
Daje się w podobny sposób włączyć też aktywny tempomat?
Nie działają mi za to wibracje kierownicy chociaż włączone. Jak włączony jest aktywny asystent to nie ma żadnej ikonki że działa i w sumie nie wiem kiedy on jest aktywny - przy standardowym jest zielona ikonka w czasie aktywności
Daje się w podobny sposób włączyć też aktywny tempomat?
Co do Aktywnego tempomatu musisz go fizycznie mieć
-
PrzemasCeli
@bysiek pytanko:
czy u Ciebie, jak włączysz adaptacyjne trzymanie w pasie, to znika ikonka LA i pozostają tylko te paski centralnie na ekranie ? Bo u mnie tak jest, a jak wyłączę adaptacyjne trzymanie w pasie to ikonka wraca i informuje o działaniu LA (z zielonej zmienia się na pomarańczową)
Po za tym fajnie się w tym jeździ, trzeba się tylko to tego przyzwyczaić bo ma się uczucie , że ktoś po za kierowcą trzyma kierownicę, ale na dłuższych trasach na pewno ma to duży sens
czy u Ciebie, jak włączysz adaptacyjne trzymanie w pasie, to znika ikonka LA i pozostają tylko te paski centralnie na ekranie ? Bo u mnie tak jest, a jak wyłączę adaptacyjne trzymanie w pasie to ikonka wraca i informuje o działaniu LA (z zielonej zmienia się na pomarańczową)
Po za tym fajnie się w tym jeździ, trzeba się tylko to tego przyzwyczaić bo ma się uczucie , że ktoś po za kierowcą trzyma kierownicę, ale na dłuższych trasach na pewno ma to duży sens
Ja mam w virtual cockpit dwa zegary i La paski po prawej i to dla mnie najważniejsze dolna ikonka też jest Wyłączam i włączam przyciskiem na kierownicy.tak już to robię intuicyjnie od roku że nie zwracam uwagi na inne detale.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Hej.bysiek pisze: ↑25 mar 2025, 14:19 Ja mam w virtual cockpit dwa zegary i La paski po prawej i to dla mnie najważniejsze dolna ikonka też jest Wyłączam i włączam przyciskiem na kierownicy.tak już to robię intuicyjnie od roku że nie zwracam uwagi na inne detale.
Podłączę się pod temat.
W moim aucie spróbowałem zakodować LA za pomocą carscanner pro i Vgate. I niestety tak samo jak koledze Przemasowi wywaliło błąd Unknow Error. Gdy chciałem przywrócić stan pierwotny to poprzez historię kodowań znów wywalił mi błąd Unknow error. Tak więc nie wiem co robię źle.
Na ekranie w radio pojawiła się ikonka LA ale wyszarzona i przy odpalaniu auta wywala komunikat usterka Lane assist.
Może jesteście w stanie mnie naprowadzić jak można wrócić do stanu pierwotnego.
-
PrzemasCeli
A maskę przy kodowaniu/dekodowaniu miałeś otwartą ?
Nie pamiętam.
Chyba przy dekodowaniu otworzyłem ale nie chciał mi przyjąć z historii backupu.....
-
PrzemasCeli
Przeczytaj cały post, jest tam napisane jaki był u mnie powód tego błędu.