Klapa elektryczna bagażnika - montaż

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
RysiekS
Samochód: Skoda, Karoq 1.5TSI Sportline

Post autor: RysiekS »

Drodzy forumowicze. Mam SportLine 1.5 listopad 2023. Niestety bez elektrycznego sterowania klapy. Problemy w 2023 ze sterownikami wydłużały mocno czas oczekiwania. Auto jeszcze na gwarancji. Czy ktoś z Was montował elektryczne sterowanie klapy bagażnika w swoim aucie? Czy taka operacja ma sens? Ile może kosztować taka operacja? Czy ingeruje mocno w elektrykę auta i moduł komfortu? Pytałem w ASO, to cena samych części przekraczała 10kPLN! Czy istnieją inne możliwości? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

kamska
Samochód: Karoq 2.0 TDI Sportline 2022r.

Re: Klapa elektryczna bagażnika - montaż

Post autor: kamska »

RysiekS pisze: 22 cze 2025, 10:40 Drodzy forumowicze. Mam SportLine 1.5 listopad 2023. Niestety bez elektrycznego sterowania klapy. Problemy w 2023 ze sterownikami wydłużały mocno czas oczekiwania. Auto jeszcze na gwarancji. Czy ktoś z Was montował elektryczne sterowanie klapy bagażnika w swoim aucie? Czy taka operacja ma sens? Ile może kosztować taka operacja? Czy ingeruje mocno w elektrykę auta i moduł komfortu? Pytałem w ASO, to cena samych części przekraczała 10kPLN! Czy istnieją inne możliwości? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam
Kiedyś w Golfie VII rozważałem zmianę reflektorów na ledy czy b-xenon ( finalnie udało mi się kupić takie fabryczne auto). Koszty i ingerencja w instalacje, sterownik były mega nieopłacalne.
Jeśli chodzi o elektryczne sterowanie klapą, to widziałem kiedyś można dokupić i zamontować siłowniku uniwersalne, podobnie jak siłowniki pokrywy silnika, zamiast bagnetu.
Mógłbyś zamontować takie coś- https://pl.aliexpress.com/item/10050075 ... DKEALw_wcB

Ale czy to będzie trwałe? i szacun dla tego co to podłączy ;).
Ja bym temat odpuścił, przemęcz się z tym manualnym bagażnikiem, a za kilka lat kupisz sobie nowe auto już z automatycznym otwieraniem i bedziesz się mega cieszył ;)

pozdrawiam

RysiekS
Samochód: Skoda, Karoq 1.5TSI Sportline

Re: Klapa elektryczna bagażnika - montaż

Post autor: RysiekS »

Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ