Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
dziadek0

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: dziadek0 »

Prawdopodobnie masz rację, chociaż dziwie się takiej postawie z uwagi na moją determinację w zakupie karoqa. Trudno będę czekał!! Oby tylko nie było dalszych opóźnień.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

tborowsk

Post autor: tborowsk »

U mnie z kolei termin produkcji zostanie przesunięty chyba ponownie. Takie mam dziwne przeczucie po wczorajszej rozmowie z handlowcem.

Pomyślałem wcześniej przez moment o Atecę, ale jakość wykonania była dla mnie nie do przyjęcia.

Natomiast wczoraj pojechałem do VW obejrzeć Tiguana i muszę Wam powiedzieć, ze bardzo mi się spodobał. Co więcej od ręki mam auto z wyposażeniem, które mi pasuje. Minus taki, że brak ogrzewanej szyby i podgrzewanej kierownicy, które mam w zamówionym Karoqu, ale za to mam cyfrowe zegary, lepsze fotele z mikrofibry z opcją masażu, lepsze leadowe światła, lepsza jakość wykończenia, no i wspomniane wcześniej zegary. Podoba mi się również wizualnie.

Fakt jest trochę droższy, ale mam auto od ręki, a Karoq to wielka zagadka. Generalnie nie mogę sobie pozwolić na to, że zdam obecny samochód i zostanę w ogóle bez, bo Karoq nie dojedzie na czas.

Co myślicie o Tiguanie?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2018, 22:17 przez tborowsk, łącznie zmieniany 1 raz.

elektrod

Post autor: elektrod »

Ja miałem odwrotnie. Czekałem na Tiguana pół roku i dowiedziałem się od dealera, że termin uległ zmianie o kolejne 3 miesiące i nie wiadomo czy to też jest pewne. Poszedłem do Skody i teraz jeżdżę Karoqiem. Tiguan maił być w najbiedniejszej wersji i teraz w sumie nie żałuję, bo w tej cenie mam lepiej wyposażone auto o podobnych gabarytach, silniku itp. Może to już jest nieobiektywne, ale wnętrze Karoqa jest przyjemniejsze dla oka od Tiguana. Z zewnątrz to zależy jaka wersja. Trendline bez chromów i lamp full led wygląda gorzej, ale highline już troszkę lepiej.

tborowsk

Mam właśnie dostępną od ręki wersję highline. Nie patrzę mocno na cenę auta, a bardziej na miesięczną ratę, która w przypadku Tiguana byłaby 200-250 zł wyższa. To podwyżka spokojnie do przeżycia z mojego punktu widzenia, a mam spokój i komfort, że auto mam od razu dostępne.

Może jeszcze ktoś ma jakieś spostrzeżenia. Byłoby mi łatwiej podjąć decyzję :)

Dzięki :)

michalw

Post autor: michalw »

tborowsk pisze: 25 mar 2018, 23:04 Mam właśnie dostępną od ręki wersję highline. Nie patrzę mocno na cenę auta, a bardziej na miesięczną ratę, która w przypadku Tiguana byłaby 200-250 zł wyższa. To podwyżka spokojnie do przeżycia z mojego punktu widzenia, a mam spokój i komfort, że auto mam od razu dostępne.

Może jeszcze ktoś ma jakieś spostrzeżenia. Byłoby mi łatwiej podjąć decyzję :)

Dzięki :)
Bierz Tiguana ale wpierw napisz maila do Skody, iż przekazujesz swój termin produkcji Karoqa mojej skromnej osobie 😉

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Post autor: Lucien »

tborowsk pisze:Mam właśnie dostępną od ręki wersję highline. Nie patrzę mocno na cenę auta, a bardziej na miesięczną ratę, która w przypadku Tiguana byłaby 200-250 zł wyższa. To podwyżka spokojnie do przeżycia z mojego punktu widzenia, a mam spokój i komfort, że auto mam od razu dostępne.
Też byłem bliski takiej decyzji, ale jak popatrzyłem ile przekroczyłem budżet wyjściowy przy konfiguracji Koroqa to się popukalem w głowę Obrazek

tborowsk

VW w przypadku Tiguana daje większe rabaty (nawet 10-12%), niż Skoda w przypadku Karoqa, zatem finalnie różnica nie jest tak duża, jak cennikowo. Natomiast nadal VW jest oczywiście droższy.

Muszę przegryźć temat.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

To ile Ci wyszła różnica w pełnych kwotach uwzględniając rabaty tu i tam?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Karoqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

tborowsk

Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG plus dodatki - 117 tys. zł po rabatach
VW Tiguan Highline 1,4 TSI DSG plus dodatki - 131 tys. zł po rabatach
Finansowanie ok. 200 zł różnicy, ale czekam na dokładnie wyliczenia

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Post autor: Lucien »

Przekładanie odbioru kilka razy o jednen dzień jest bardziej wkurzające niż 3 miesięczne oczekiwanie.

ODPOWIEDZ