Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: root »

mans pisze: 18 kwie 2018, 11:20Za moją puentę w tym temacie niech posłuży ten filmik.
[ciach ‒ VW w przebraniu kury]
Vw zrobi dzisiaj wszystko, żeby tylko sprzedać swoje produkty i wywiązywać się z terminów na produkcji.
Niby nic wielkiego ale jednak niesmak pozostaje. :oops:
Ale w czym problem? Masz silnik VW pod maską i tyle. Nie od dziś wiadomo, że wiele części jest wspólnych w całej grupie VAG (włącznie z Audi czy Porsche) i co w tym złego?

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Karoqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Kraq

Post autor: Kraq »

Bomber pisze: 19 kwie 2018, 12:15 A ja mam tkie pytanie dot. czerwonych odblasków /lampek w drzwiach przednich od wewnątrz: to odblaski czy lampki jak w np. Octavii 3? U mnie się nie świecą (Style) a nie będę tego wydłubywał :) i sprawdzał. Mnie to osobiście nie przeszkadza lae pytam z ciekawośći. :D
Czyli są to tylko atrapy lampek? Może Skoda zapomniała wsadzić żarówek. A tak poważnie, to trochę niepoważne ze strony Skody robić takie oszczędności. Skoro to nie są lampki, to po co pojawiły się te szkiełka na drzwiach. Wygląda jakby po wykonaniu projektu postanowiono dodatkowo przyoszczędzić.

Kraq

root pisze: 19 kwie 2018, 19:57
mans pisze: 18 kwie 2018, 11:20Za moją puentę w tym temacie niech posłuży ten filmik.
Vw zrobi dzisiaj wszystko, żeby tylko sprzedać swoje produkty i wywiązywać się z terminów na produkcji.
Ale w czym problem? Masz silnik VW pod maską i tyle. Nie od dziś wiadomo, że wiele części jest wspólnych w całej grupie VAG (włącznie z Audi czy Porsche) i co w tym złego?
A która część w Skodzie nie pochodzi od Volkswagena czyt. VAG? Silniki także.

MichalO
Samochód: Skoda Karoq 1.5TSI manual

Post autor: MichalO »

Bomber pisze: 19 kwie 2018, 12:15 A ja mam tkie pytanie dot. czerwonych odblasków /lampek w drzwiach przednich od wewnątrz: to odblaski czy lampki jak w np. Octavii 3? U mnie się nie świecą (Style) a nie będę tego wydłubywał :) i sprawdzał. Mnie to osobiście nie przeszkadza lae pytam z ciekawośći. :D
Miałem takie same atrapy w Hyundaiu i30, wg. mnie to tak samo jak z klapą przednią podnoszoną na siłownikach, jest to element, który jest zarezerwowana dla klasy "premium" :lol: i w samochodach klasy średniej możemy dostać jedynie imitacje. 8-)

Awatar użytkownika
Bomber
Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany

Post autor: Bomber »

Nie wiedziałem ,ze Octavia3 to byla klasa premium :))) jeździłem prawie 5 lat nieświadomie :))))
Pozdrawiam,

Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG

Kraq

Właśnie widziałem wyjeżdżającego Kodiaqa. Czerwone lampki w drzwiach świecą się po otwarciu drzwi. Ale Kodiaq to w końcu klasa premium :-)

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Post autor: Lucien »

Kraq pisze:Właśnie widziałem wyjeżdżającego Kodiaqa. Czerwone lampki w drzwiach świecą się po otwarciu drzwi. Ale Kodiaq to w końcu klasa premium :-)
Fiat Stilo, rok 2001, takie lampki byly, przynajmniej w odpowiedniku wyposażenia Style (jeśli nie w wersji podstawowej). Obrazek

Darek

Post autor: Darek »

Moja Fabia 2002 Comfort też ma świecące obrysówki. Na tamte czasy były tylko 3 wersje wyposażenia bez możliwości zmiany czegokolwiek. Moja jest "środkowa".

Ale, żeby nie było off-topic, Karoq zamówiony 23 stycznia 2018 (1,5 TSI, DSG, Style z dodatkami, bez haka, tapicerka Alcantara) - do wczoraj brak jakiejkolwiek informacji o terminie produkcji. Zapewne problem z tapicerka.

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

Kraq pisze: 19 kwie 2018, 20:12
root pisze: 19 kwie 2018, 19:57
A która część w Skodzie nie pochodzi od Volkswagena czyt. VAG? Silniki także.
Panowie ja pracuję w fabryce silników Volkswagena - po wyprodukowaniu silniki rozsyłamy nie tylko do VW ale także do Skody , Seata, Audi. Kiedyś jeszcze nawet (za czasów 1.9 PD) do Mitsubishi.
Nie rozumiem "zdziwienia i niesmaku" -czy na innych elementach (wahacze, klocki itp)nie ma czasami znaczku VW? :)

Pozdrawiam

Darek

Post autor: Darek »

Trafiło nam się fajne autko do kupienia i tak wyszło, że trzeba czekać.

VAG nie przewidział aż takiego zainteresowania, bo i skąd? Sami czytamy wypowiedzi prześmiewców, że Skoda to pseudo-niemieckie auta z silnikami od kosiarki. I brzydkie to-to. A idą jak ciepłe bułeczki i to w całej Europie. Dlatego nie wyrabiają kontrahenci: silniki, haki, grzana szyba, skórzana tapicerka - to niestety wąskie gardła w produkcji.

Jak kupowałem mniejszą Fabię II, to na silnik 1.2 HTP czekałem 5 miesięcy, bo szły głównie do VW. Ale teraz jestem zadowolony. Oby tak samo było z 1.5 TSI, na które większość z nas czeka.

ODPOWIEDZ