Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: mans »

batman_xp1 pisze: 20 kwie 2018, 9:21
Kraq pisze: 19 kwie 2018, 20:12
root pisze: 19 kwie 2018, 19:57
Ale w czym problem? Masz silnik VW pod maską i tyle. Nie od dziś wiadomo, że wiele części jest wspólnych w całej grupie VAG (włącznie z Audi czy Porsche) i co w tym złego?
A która część w Skodzie nie pochodzi od Volkswagena czyt. VAG? Silniki także.
Panowie ja pracuję w fabryce silników Volkswagena - po wyprodukowaniu silniki rozsyłamy nie tylko do VW ale także do Skody , Seata, Audi. Kiedyś jeszcze nawet (za czasów 1.9 PD) do Mitsubishi.
Nie rozumiem "zdziwienia i niesmaku" -czy na innych elementach (wahacze, klocki itp)nie ma czasami znaczku VW? :)

Pozdrawiam
Panowie sorrki ale nie zrozumieliście kompletnie mojego przesłania w związku z tym filmikiem :oops:

Po prostu uważam, że jest obciachem dla Skody czy Seata, że VW liczykrupa przykleja loga innych swoich marek na zwykłą taśmę dwustronną ,która przy temperaturach panujących w komorze silnika po prostu się stopi a znaczek odpadnie.
Kupując auto za ponad 100tys zł oczekuję jednak plastikowego oryginalnego odlewu loga Skody czy Seta a nie czegoś takiego :oops:

Wstyd bo ludzie się z tego śmieją... :oops: :oops: :oops:

A co do silników to każde dziecko dzisiaj wie, że VAG swoje silniki i części montuje w całej grupie VW także nie ma co wyjaśniać ;)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 13:31 przez mans, łącznie zmieniany 1 raz.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Lucien
Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM

Post autor: Lucien »

Ja sobie to odkleję i będę miał oryginalny wolkswagenowski silnik a nie podrabiany skodowy

Awatar użytkownika
Bomber
Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany

Post autor: Bomber »

:):):)
Pozdrawiam,

Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG

Brxnit

Post autor: Brxnit »

Kurcze ludzie to mają naprawdę problemy kupują bardziej przystępny cenowo samochód z technologią droższego vw a potem mają pretensję że na silniku jest logo vw. Może i mans ma rację vw niepotrzebnie maskuje swoją technologię, jak dla mnie to mogłoby być logo vw i przynajmniej było by szczerze i ludzie by się nie śmiali.

MichalO
Samochód: Skoda Karoq 1.5TSI manual

Post autor: MichalO »

Kraq pisze: 18 kwie 2018, 12:23 Ciekaw jestem jakie światła LED z tyłu ma Ambition. Czytałem, że Wielkiej Brytanii są dwa typy tych świateł "low functionality" i "high functionality". Jeśli dobrze zrozumiałem, to "low functionality" nie ma części paska ledowego na klapie bagażnika (?)
No to mam odpowiedź; będzie to wyglądało tak:
Obrazek
A no i jest latarka w bagażniku, mimo że jej nie zamawiałem- no ale może jest w standardzie z varioflexem.

pc599

Post autor: pc599 »

Podczas dzisiejszej wizyty dowiedzialem się że w systemie nie widnieje data planowanej produkcji najprawdopodobniej przez problem z podgrzewaną przednią szybą.

MichalO
Samochód: Skoda Karoq 1.5TSI manual

Post autor: MichalO »

pc599 pisze: 21 kwie 2018, 12:57 Podczas dzisiejszej wizyty dowiedzialem się że w systemie nie widnieje data planowanej produkcji najprawdopodobniej przez problem z podgrzewaną przednią szybą.
Ja też zamówiłem podgrzewaną szybę i to w późniejszym terminie niż Ty, a już się cieszę z jazdy :D . Może zamówiłeś jakiś inny specjalny dodatek?

pc599

Post autor: pc599 »

MichalO pisze: 21 kwie 2018, 19:29
pc599 pisze: 21 kwie 2018, 12:57 Podczas dzisiejszej wizyty dowiedzialem się że w systemie nie widnieje data planowanej produkcji najprawdopodobniej przez problem z podgrzewaną przednią szybą.
Ja też zamówiłem podgrzewaną szybę i to w późniejszym terminie niż Ty, a już się cieszę z jazdy :D . Może zamówiłeś jakiś inny specjalny dodatek?
Dobralem jeszcze varioflex, podgrzewane spryskiwacze i KESSY FULL. Raczej te elementy nie powinny stanowić większego problemu.

Sebek

Post autor: Sebek »

Karoq zamówiony 5 marca z terminem produkcji na 26. tydzień. W piątek informacja od dealera, że realnie to raczej październik... może listopad... Podziękowałem. Dzisiaj zamówiony Superb 1.8 TSI - podobno max. 2 miesiące oczekiwania.

Przemo

Post autor: Przemo »

Karoq 2.0 Tdi 4x4 Style zamówiony 16 kwietnia, przewidywany termin odbioru auta koniec czerwca.

ODPOWIEDZ