Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq
Re: Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq
Pierdoli ciągle o 10 litrach po czym mu średnia wychodzi 5 z hakiem (fakt, iż jechał jak emeryt).
Ale odpowiedzmy sobie na pytania: auto wypożyczone ludziom do testów - czy ludzie cisną gaz? Oczywiście, że tak.
Czy 10 litrów przy ostrej jeździe takim silnikiem to dużo? Wg mnie jak najbardziej normalne spalanie.
Ale odpowiedzmy sobie na pytania: auto wypożyczone ludziom do testów - czy ludzie cisną gaz? Oczywiście, że tak.
Czy 10 litrów przy ostrej jeździe takim silnikiem to dużo? Wg mnie jak najbardziej normalne spalanie.
Niecałe 6 litrów w samochodzie o wadze prawie 1400 kg !! No faktycznie przerażające !!!
Wcześniej testował 1.0tsi i generalnie chyba nie był na tak. Teraz jedzie kawałek trasy 1.5 w manualu (chyba rzadsza konfiguracja) i zero komentarza jak to się sprawuje... oprócz spalania. Aaaaa nie zapominajmy o cenne uwadze na początku testu o klapie bagażnika Chyba nie miał czym i za co dojechać do tego Gdańska 
A poważnie facet chwali fotele, ze są lepsze niż w wersji ambition. Mi się wydawało, że wersja style i ambition ma takie same fotele pomijając tapicerkę. Jest różnica ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A poważnie facet chwali fotele, ze są lepsze niż w wersji ambition. Mi się wydawało, że wersja style i ambition ma takie same fotele pomijając tapicerkę. Jest różnica ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
Na te filmy trzeba spojrzeć przez pryzmat zboczeni jakim jest Mustang 5.0, plastikowy ale SUPER.
To że on nie kupiłby takiego samochodu, to nie znaczy że komuś innemu musi go obrzydzać, a tak wyglądają niektóre jego filmy.
Zresztą oglądając jego film w połowie zasnąłem i nie do końca kumam jak się skończyło, nie miałem siły jeszcze raz tego oglądać.
To że on nie kupiłby takiego samochodu, to nie znaczy że komuś innemu musi go obrzydzać, a tak wyglądają niektóre jego filmy.
Zresztą oglądając jego film w połowie zasnąłem i nie do końca kumam jak się skończyło, nie miałem siły jeszcze raz tego oglądać.
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
-
batman_xp1
- Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style
U mnie spalenie mieści się w 7 litrach. Ale większość przebiegu robię po 10 km do roboty i z powrotem. Więc moim zdaniem spalanie jak najbardziej ok.
Posty dwóch osób (użytkowników Karoqa) z profilu FB Skoda Polska. Oby te przypadki nie potwierdzały reguły.
1) Cyt. „Wziąłem wyprodukowaną z 2017 r. Przy przebiegu 619 km awaria układu dolotowego. Auto stoi w serwisie 70km od mojego domu. Dostałem auto zastępcze na 3 dni...a na naprawę nie wiem ile będę czekał...pytanie co teraz?”
„120 km/h w trybie ECO .... cokolwiek to znaczy inna tempomacie! A tu nagle PUUUK!!! I poszedł przewód z turbo do kolektora ssącego....rozwaliło plastik i po jezdzie...."
"Myślałem ze to samochód...a tu zamiast węży są plastikowe ciulstwa”.
2) Cyt. „Byłem w serwisie, byli mocno zaskoczeni niedoróbką kolektora zastanawiają się ile samochodów z taką usterką jeździ.
Powinniście zalecić sprzedawcom sprawdzanie tego elementu".
"Tym co mają karoq-I z 2.0 tdi radzę podnieść maskownicę na silniku. Może spotkać was przykra niespodzianka. Jutro jadę do serwisu. Samochód ma 1,5 tygodnia. Jutro może wkleję zdjęcia gdzie dmucha spalinami ze spawów."
"Kupa śmiechu z tej furmanki. Dzisiaj siadła funkcja stop/start. Wiem wiem mam zgłosić się do serwisu. Pytanie co będzie następne???"
1) Cyt. „Wziąłem wyprodukowaną z 2017 r. Przy przebiegu 619 km awaria układu dolotowego. Auto stoi w serwisie 70km od mojego domu. Dostałem auto zastępcze na 3 dni...a na naprawę nie wiem ile będę czekał...pytanie co teraz?”
„120 km/h w trybie ECO .... cokolwiek to znaczy inna tempomacie! A tu nagle PUUUK!!! I poszedł przewód z turbo do kolektora ssącego....rozwaliło plastik i po jezdzie...."
2) Cyt. „Byłem w serwisie, byli mocno zaskoczeni niedoróbką kolektora zastanawiają się ile samochodów z taką usterką jeździ.
"Tym co mają karoq-I z 2.0 tdi radzę podnieść maskownicę na silniku. Może spotkać was przykra niespodzianka. Jutro jadę do serwisu. Samochód ma 1,5 tygodnia. Jutro może wkleję zdjęcia gdzie dmucha spalinami ze spawów."
"Kupa śmiechu z tej furmanki. Dzisiaj siadła funkcja stop/start. Wiem wiem mam zgłosić się do serwisu. Pytanie co będzie następne???"
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Najgorsze w tych pseudo testach jest to, że Koleś nie zdaje sobie sprawy jaki jest beznadziejny tylko, że on naprawdę wierzy, że jest taki świetny.Hetman72 pisze: ↑29 maja 2018, 22:40 Na te filmy trzeba spojrzeć przez pryzmat zboczenia jakim jest Mustang 5.0, plastikowy ale SUPER.
To ,że on nie kupiłby takiego samochodu, to nie znaczy ,że komuś innemu musi go obrzydzać, a tak wyglądają niektóre jego filmy.
Jeżeli ktoś nagrywa własną głupotę i wrzuca to pózniej na Yt to naprawdę brakuje słów na coś takiego...
Zlot Polonezów w Stanach po prostu nie wierzę
Ale z niego wieśniak...
Oto Nikodem Dyzma polskiej motoryzacji tadamm
Ostatnio zmieniony 30 maja 2018, 14:57 przez mans, łącznie zmieniany 10 razy.
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
No to zaczęła się już na całego choroba wieku dziecięcegoKraq pisze: ↑30 maja 2018, 11:47 Posty dwóch osób (użytkowników Karoqa) z profilu FB Skoda Polska. Oby te przypadki nie potwierdzały reguły.
Pozostaje tylko współczuć wszystkim nowym właścicielom tego modelu.
VAG schodzi niestety na psy
Bardzo się cieszę , że nie kupiłem Karoqa
Choroby wieku dziecięcego są i będą.
VAG schodzi na psy? Niby dlaczego, bo pojawiają się problemy.
Dziwne gdyby ich nie było, nie życzę ich nikomu ale w nowej Octavce III 1.4 140KM padło mi sprzęgło, to w serwisie nie mogli uwierzyć, że coś tak solidnego może się popsuć, ale widać że może.
A inne firmy lepsze samochody robią w tej cenie?
Bo że są lepsze, to na pewno, ale w tej cenie?
VAG schodzi na psy? Niby dlaczego, bo pojawiają się problemy.
Dziwne gdyby ich nie było, nie życzę ich nikomu ale w nowej Octavce III 1.4 140KM padło mi sprzęgło, to w serwisie nie mogli uwierzyć, że coś tak solidnego może się popsuć, ale widać że może.
A inne firmy lepsze samochody robią w tej cenie?
Bo że są lepsze, to na pewno, ale w tej cenie?
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały