Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq
Re: Recenzje, testy, opinie o Škodzie Karoq
Od tego są też akcje serwisowe. W Fabii 2 hatchback był problem z pękającymi zawiasami tylnej półki. Przy okazji serwisu olejowego uparli się wymienić mi za free oba boczki w bagażniku pomimo, że akurat u mnie nic się nie działo. Jakby co, to pewnie wężyki w Karoq'ach pójdą do wymiany.
Rozumiem, że nowy samochód za 100 tys. ma prawo się psuć, bo to nie klasa premium. Otóż dla większości Polaków taki samochód to właśnie klasa premium. Czyli żeby się nie psuł należy kupić samochód za 300, 400 tys.? Według mnie nie. Po to wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze na nowy samochód, że mam prawo oczekiwać wysokiej jakości użytych materiałów i bezproblemowego użytkowania pojazdu przez następnych "naście" lat. A skoro tak nie jest, to tylko z winy producenta, który świadomie stosuje rozwiązania i technologie "marnej" jakości. Opowiadanie o chorobach wieku dziecięcego może dotyczyć całkowicie nowego modelu. Karoq to tak naprawdę Seat Ateca produkowany od 2016 roku. Minęły zatem dwa lata, i w tym czasie choroby wieku dziecięcego powinny zostać wyeliminowane (mówimy o nadwoziu i podwoziu), a także silnikach. Silnika 2.0TDI chyba nie produkują od wczoraj. Wadliwe spawy które puszczają po tygodniu użytkowania samochodu. Kpina. I co ma zrobić teraz właściciel. Usunięcie awarii to w zasadzie wymiana silnika. Tylko, że bujał z serwisem będzie się teraz on i udowadniał, że to nie z jego winy popsuł się silnik.
Czyli domyślam się, że jak będzie więcej takich przypadków, to będzie wprowadzona akcja serwisowa na wymianę silnika, jak się zepsuje
Czyli domyślam się, że jak będzie więcej takich przypadków, to będzie wprowadzona akcja serwisowa na wymianę silnika, jak się zepsuje
Chyba kazdy z nas jest na tyle inteligentny ze wie, ze czy to telewizor, pralka czy samochod, sa to rzeczy produkowane w dzisiejszych czasach z okreslona zywotnoscia... czasy 20letnich mercedesow bez naprawy sie skonczyl... teraz samochod ma po X latach sie rozleciec zeby kupic nowy...
Niestety żyjemy w czasach jednorazówek i producentowi nie zależy na niezawodności. Czasy "mietków" latających po 2 miliony km już dawno minęły i "to se ne vrati". I to dotyczy wszystkich producentów. Chyba, że znasz markę, model auta aktualnie produkowanego, który się nie psuje i nie miewa awarii?Kraq pisze: ↑30 maja 2018, 19:21 Rozumiem, że nowy samochód za 100 tys. ma prawo się psuć, bo to nie klasa premium. Otóż dla większości Polaków taki samochód to właśnie klasa premium. Czyli żeby się nie psuł należy kupić samochód za 300, 400 tys.? Według mnie nie. Po to wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze na nowy samochód, że mam prawo oczekiwać wysokiej jakości użytych materiałów i bezproblemowego użytkowania pojazdu przez następnych "naście" lat. A skoro tak nie jest, to tylko z winy producenta, który świadomie stosuje rozwiązania i technologie "marnej" jakości. Opowiadanie o chorobach wieku dziecięcego może dotyczyć całkowicie nowego modelu. Karoq to tak naprawdę Seat Ateca produkowany od 2016 roku. Minęły zatem dwa lata, i w tym czasie choroby wieku dziecięcego powinny zostać wyeliminowane (mówimy o nadwoziu i podwoziu), a także silnikach. Silnika 2.0TDI chyba nie produkują od wczoraj. Wadliwe spawy które puszczają po tygodniu użytkowania samochodu. Kpina. I co ma zrobić teraz właściciel. Usunięcie awarii to w zasadzie wymiana silnika. Tylko, że bujał z serwisem będzie się teraz on i udowadniał, że to nie z jego winy popsuł się silnik.
Czyli domyślam się, że jak będzie więcej takich przypadków, to będzie wprowadzona akcja serwisowa na wymianę silnika, jak się zepsuje![]()
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Zgadzam się z Kolegą 
Taka jest niestety gorzka prawda o dzisiejszej motoryzacji.Niezależnie od marki dzisiejsze auta to jeden wielki badziew.
Szkoda ,że VAG dołączył pod względem liczby usterek do innych gorszych marek, które jednak są tańsze w zakupie.Powtórzę raz jeszcze to co napisałem wcześniej VAG zszedł na psy
Płacąc ponad 100tys zł za Karoqa każdy z Nas ma jednak jakieś oczekiwania co do awaryjności a z pewnością ostatnią rzeczą jakiej chce to bujać się po serwisach z usterkami
Za puentę niech posłuży ten filmik, że nawet bardzo wysoka cena auta nie zawsze idzie dzisiaj w parze z jakością

http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... Id,2576352
Taka jest niestety gorzka prawda o dzisiejszej motoryzacji.Niezależnie od marki dzisiejsze auta to jeden wielki badziew.
Szkoda ,że VAG dołączył pod względem liczby usterek do innych gorszych marek, które jednak są tańsze w zakupie.Powtórzę raz jeszcze to co napisałem wcześniej VAG zszedł na psy
Płacąc ponad 100tys zł za Karoqa każdy z Nas ma jednak jakieś oczekiwania co do awaryjności a z pewnością ostatnią rzeczą jakiej chce to bujać się po serwisach z usterkami
Za puentę niech posłuży ten filmik, że nawet bardzo wysoka cena auta nie zawsze idzie dzisiaj w parze z jakością
http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... Id,2576352
- Lucien
- Samochód: VW Tiguan 2.0 TSI 4x4 190KM
Silnik mojego Karoqa 2.0 TDI, po 5 tysiącach km i nowiutkiego w salonie wyglądają tak samo. Wg mnie czarne ślady powstały podczas spawania a nie podczas jazdy.
No właśnie o co chodzi z tymi spoinami, że nie oczyszczone po spawaniu czy co?
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
A myślałem, że te czasy minęły bezpowrotnie
- Bomber
- Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany
Klasyka gatunku 
Pozdrawiam,
Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG