Wytarcia na kierownicy

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
PauLkr
Samochód: Skoda Karoq 1.5 DSG

Re: Wytarcia na kierownicy

Post autor: PauLkr »

Bomber pisze: 19 lip 2018, 16:58 NIe jest. NIe widać śladów użytkowania (ja wprawdzie mam mało przejechane ale kolega w O3 ma 30 kkm i sportową kierę i nie widać zużycia) ale Mercedes czy BMW to nie będzie jeżeli chodzi o jakość skóry.
W swojej ex O3 też nie miałem obtarć i wytarć , poza świeceniem się skóry po ponad 4 latach użytkowania. Na załączonym zdjęciu to ewidentna wada materiału. No chyba ,że użytkownik pilnikiem skrobał :lol: :lol: :lol:
Przejrzałem na szybko internet i faktyczne powtarzalna jest opinia co do sportowej kierownicy skody, że dłużej wytrzymuje. Zastanawiam się czy nie zmienić w swoim zamówieniu.
Jak jest używaniem takiej spłaszczonej kierownicy na co dzień jak się nie ma sportowych zapędów? Jest mniejsza niż standard, czy tylko ze standardowej kierownicy odrzucono odcinek koła?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Mnie też się kiedyś w Fabii wytarła, ale to było po kilkudziesięciu (myślę, że minimum 50) tysiącach km…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Karoqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
Bomber
Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany

Post autor: Bomber »

PauLkr pisze: 19 lip 2018, 18:46
Przejrzałem na szybko internet i faktyczne powtarzalna jest opinia co do sportowej kierownicy skody, że dłużej wytrzymuje. Zastanawiam się czy nie zmienić w swoim zamówieniu.
Jak jest używaniem takiej spłaszczonej kierownicy na co dzień jak się nie ma sportowych zapędów? Jest mniejsza niż standard, czy tylko ze standardowej kierownicy odrzucono odcinek koła?
Tylko odcinek koła. Łatwiej się wchodzi jak się ma pow 185 cm. wzrostu :) i dodatkowo jest "dziurkowana skóra" - gładka jest tylko w górnej części. Tu masz fotę skodowskiej kiery: http://old.skoda-auto.pl/PublishingImag ... ils-07.jpg . Uprzedzę pytanie : czy jest grubsza od normalnej? NIe, nie jest :)
Pozdrawiam,

Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG

PauLkr

Jakie masz doświadczenia z jazdy ze sportową kierownicą, szczególnie z miasta i z parkowania gdzie trzeba się nakręcić?

Awatar użytkownika
Bomber
Samochód: Karoq 2,0 TDI 4x4 Style - sprzedany

Post autor: Bomber »

NIe ma problemu. Działa dokładnie tak samo jak zwykła (którą miałem w O3). Nie trzeba się jakoś specjalnie przyzwyczajać.
Pozdrawiam,

Bomber
Karoq 2,0 TDI 4x4 Style DSG

Awatar użytkownika
NAIMAD71

Post autor: NAIMAD71 »

PauLkr pisze: 19 lip 2018, 16:46 Słabo to wygląda w nowym aucie...
Ciekawe czy podobnie jest ze sportową kierownicą.

BTW to chyba zbliżony model kierownicy i ten sam problem:
http://forum.skodaclub.pl/tech-fabia3/w ... 26888.html
Posiadam sportową kierownicę i brak jakich kolwiek wytarć, nic nie widać auto z 15 stycznia

PauLkr

W takim razie jak się jeszcze da to zmienię zamówienie :)

Ostlander
Samochód: Karoq 1,5TSI DSG Style 2018

Post autor: Ostlander »

Byłem w salonie w sobotę by przy okazji zmienić kierownicę na sportową zamiast podgrzewanej ale diler mnie uprzedził,że może to wydłużyć czas oczekiwania na auto. Postanowiłem tego nie zmieniać bo mam już wyznaczony termin produkcji na 35 tydzień.
Jeśli będzie się coś działo ze skórą, to będzie reklamacja na gwarancji. W poprzednim aucie - Octavii 2FL miałem sportową, perforowaną kierownicę i mimo 9 lat używania nie było żadnych śladów zużycia. Nawet się nie wyświeciła. Od czasu do czasu przecierałem ją oliwką dla niemowląt by skóra była miękka i elastyczna.

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

A ja bym nie reklamował :) Dlaczego? Nie jest to przetarcie skóry, skóra na kierownicy jest po prostu pokryta ochronną warstwą ścierną i po prostu w trakcie użytkowania, poleruje się na połysk - skóra robi się bardziej świecąca, "bardziej skórzana" :)
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

PauLkr

Ostlander pisze:Byłem w salonie w sobotę by przy okazji zmienić kierownicę na sportową zamiast podgrzewanej ale diler mnie uprzedził,że może to wydłużyć czas oczekiwania na auto. Postanowiłem tego nie zmieniać bo mam już wyznaczony termin produkcji na 35 tydzień.
Mam ten sam termin. Zaryzykowałem dziś i udało się - jak na razie zmiana kierownicy przeszła bez zmiany terminu.

ODPOWIEDZ