Raporty spalania
Re: Raporty spalania
Dlatego ja od zawsze jsk widze dane ze spalania dodaje 1 litr w trasie i 2 litry w miescie. Wtedy sie zgadza mniej wiecej. Dzieki za info.
To prawda tryb NORMAL jest lepszy od ECO- 7tys 1,5TSI MANUAL 5,0-6,0L/100 ,dlugoterminowo 6,1l/100. pozdrawiam
1.5TSI 150KM manual
Średnie spalanie na podstawie wszystkich tankowań to 7,5 L/100 (90% trasa/10% miasto). Pali to tyle co 2-litrowy wolnossak. A miał to być taki oszczędny silnik. Jak ktoś szuka samochodu do oszczędnej jazdy, to nie polecam tego VAG-owego silnika. Lepiej wybrać coś z innej stajni.
Średnie spalanie na podstawie wszystkich tankowań to 7,5 L/100 (90% trasa/10% miasto). Pali to tyle co 2-litrowy wolnossak. A miał to być taki oszczędny silnik. Jak ktoś szuka samochodu do oszczędnej jazdy, to nie polecam tego VAG-owego silnika. Lepiej wybrać coś z innej stajni.
W korku w mieście to masakra:
trasa: 15 km
czas: 70 min
spalanie: 11.8 l/100 km
średnia szybkość: 13 km/h
wyłączony start stop bo nie da się z tym jeździć jak się auta o metr przesuwają i stop
trasa: 15 km
czas: 70 min
spalanie: 11.8 l/100 km
średnia szybkość: 13 km/h
wyłączony start stop bo nie da się z tym jeździć jak się auta o metr przesuwają i stop
Na 95 wynik był 7l/100 lałem 2 razy-teraz tylko 98 (BP,LOTOS)na inne stacje nie zaglądam i nie tankuje, nie polecam ORLEN. Pozdrawiam
Na 95 wynik był 7l/100 lałem 2 razy-teraz tylko 98 (BP,LOTOS)na inne stacje nie zaglądam i nie tankuje, nie polecam ORLEN. PozdrawiamKraq pisze: ↑28 wrz 2018, 9:33 1.5TSI 150KM manual
Silnik 1.6 TDI + DSG - odebrany w zeszły piątek. Przejechane na zbiorniku ok 700 km. Komputer pokazuje spalanie poniżej 6 l ale jak się przeliczy km i litry wychodzi ok 7.
Dużo? Mało? Tyle chyba powinien palić 2.0 TDI
Dużo? Mało? Tyle chyba powinien palić 2.0 TDI
Jeśli w mieście to OK. Jeśli tylko trasa to spalił trochę dużo.