Tsi czy Tdi
- User karoq
- Samochód: Karoq 2.0 Tdi. Dsg. 4x4.style
Re: Tsi czy Tdi
Powiem tak wszystkiego trzeba sie obawiac w manualu jest dwumasowe kolo koszt ok 4 tys.
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Tak ale w dsg te 7k to najmarniej i zepsuje sie na bank. Ostatnio za naprawę dokładnie tej skrzyni w ASO skasowali firmę na 40k pln. Chyba nową wsadzili... Tak czy siak jak auto ma byc dlugowieczne to benzyna 1.5, manual i jeszcze bym nie szedł w reflektory LED.
- User karoq
A jezeli chodzi o dsg7 sa na rynku od 2012 roku na samym poczatku produkcij byly modernizowane nawet sam vw mial akcje serwisowe wiec przez 6 lat produkcij zostaly zmodernizowane a jak masz nowe auto i eksploatujesz bardzo dobrze wiec nie bedziesz mial wiekszych problemów .
W okresie gwarancji problemów nie będzie. Pytanie co później (za 10 lat). Generalnie ta skrzynia jest bardzo słaba konstrukcyjnie. Z tego co czytałem, VAG rozważa jej całkowite wycofanie (przynajmniej w marce Volkswagen) i zastąpienie nową konstrukcją.User karoq pisze: ↑03 paź 2018, 20:47 A jezeli chodzi o dsg7 sa na rynku od 2012 roku na samym poczatku produkcij byly modernizowane nawet sam vw mial akcje serwisowe wiec przez 6 lat produkcij zostaly zmodernizowane a jak masz nowe auto i eksploatujesz bardzo dobrze wiec nie bedziesz mial wiekszych problemów .
Poczytajcie także o jej zachowaniu w górach (test długodystansowy Autocentrum).
-
Marcus
- Samochód: Karoq 1.5 TSi DSG 4x4
Trochę mnie to zmartwiło, zwłaszcza że mieszkam w górach i często jeżdżę w rejonie Szczyrk, Wisła, Żywiec i okoliczne
przełęcze typu Salmopol, Przegibek, Kocierz. Może uda i się na weekend jakiegoś Karoqa wyciągnąć to sprawdzę czy jest faktycznie tak źle. A przy okazji dzień coraz krótszy to zobaczę czy ledy to faktycznie taka tragedia. Teraz mam Xenony z AFL i to jest rewelacja. Matrix Ledy w XC90 kolegi mnie nie porwały, obawiam się, że w Skodzie będzie jeszcze gorzej.
- User karoq
Mnie osobiscie interesuje automat i to w tym modelu eksplatacja tak jak w kazdym aucie cos jest zlabsze ale patrzac z perspektywy czasu wiecej czesci na rynku jest z grupy vw
- User karoq
Niewiem jak te jednostki benzynowe na pasku rozrz. Zamiast pseudo lancucha ale wiem ze jednostka 2.0 tdi Cr jest bardzo wytrzymala .
W 2.0 tdi jest inna skrzynia niz 1.5 tsi. W 2.0 jest skrzynia dq381 z mokrym sprzęgłem i na prawdę nie ma z nią problemów. W benzyniaki jest dq380 z suchym sprzęgłem i z nią podobno różnie bywa. Ja jestem bardzo zadowolony z 2.0 tdi z dsg7.
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Silnik 1.5 TSI o symbolu EA211 to nowa lepsza konstrukcja a czy będzie usterkowy czas pokaże
https://autokult.pl/27678,volkswagen-za ... ik-1-5-tsi
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Skoda właśnie obniżyła cenę silnika 1.6TDI bo jest wyprzdaż rocznika 2018Rafiner pisze: ↑28 wrz 2018, 11:00 Tez się zastanawiam nad dieslem, bo raz sa większe upusty i cena wychodzi mniej niż za benzynę lub tyle samo, z poza tym w mieście nasz 7-8, na trasie 5-6. W benzynie przy tak ciężkim i wysokim aucie 2 litry więcej to norma lub więcej. W niskich autach Klasy C to wiadomo tylko benzyna. Ja robię do 20 tys rocznie i auto zamierzam miec na minimum 10 lat i właśnie analizuje zakup 1.6tdi DSG.
Upusty spore
https://az749841.vo.msecnd.net/sitesplp ... c6b9b5.PDF