Raporty spalania

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2017-2022)
Awatar użytkownika
User karoq
Samochód: Karoq 2.0 Tdi. Dsg. 4x4.style

Re: Raporty spalania

Post autor: User karoq »

Ktorys kolego pisal na temat , zabezpieczenie zeby konsument nie wypalil paliwa do zera wiadomo szkodzi ukladowi zasilania paliwa

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

PanPyś
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG Style MY2019

Post autor: PanPyś »

Najwięcej wlałem 46l, przy zasięgu 15km.

marcin
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM

Post autor: marcin »

Jak obierasz auto w baku są łzy paliwa, wtedy najlepiej sprawdzić ile wchodzi :-)

elka
Samochód: skoda Karoq, 1.5 dsg

Post autor: elka »

Witam,
mój Karoq 1.5 dsg pali chyba sporo więcej od waszych czytając odpowiedzi wcześniejsze. W sumie jeżdżę codziennie do pracy 10 km w jedna stronę, poza miastem i chwile w mieście, średnia prędkość koło 120 km/h. Pali średnio powyżej 9 litrów. Ostatnio zauważyłam minimalny spadek deko mniej niż 9l. Hym czy ma ktoś też ten sam silnik i może powiedzieć czy to normalne spalanie?? Oczywiście, że nie wspomnę o katalogowym spalaniu. Czy może ktoś coś napisać o tym silniku...
Karoq 1.5 TSI DSG :twisted:

bartic
Samochód: Skoda Karoq 1.5 tsi (manual)

Post autor: bartic »

Kiedy moja żonka siada za kółko, to auto potrafi spalać jakieś 20-30% więcej... Może o to chodzi.
>> wyjdę na szowinistę, ale nie mogłem sie powstrzymać ;) <<

elka

Taa ... dzięki za rozwikłanie zagadki :-)
I kto by pomyślał, że mężczyźni jeżdżą wolniej od płci piękniejszej. Ale fakt faktem wydaje "mi się", że jak jadę autem 90 to jakbym stała w miejscu. No i samo to , że nie trzeba zmieniać biegów. Czy tylko ja mam takie odczucia?? dobrze że większość drogi do pracy jadę poza miastem, bo inaczej to faktycznie byłaby masakra. Ale w katalogu podają cykl mieszany dla tego silnika 6,8 litrów a mój karoq spala ponad 9 i nic a nic nie chce zejść poniżej...

Phyphoos
Samochód: Karoq, 1,5TSI DSG

Post autor: Phyphoos »

Elka znaczy ze masz "lekką nogę" ja poniżej 10 w mieście nie schodzę.

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

elka pisze:Witam,
mój Karoq 1.5 dsg pali chyba sporo więcej od waszych czytając odpowiedzi wcześniejsze. W sumie jeżdżę codziennie do pracy 10 km w jedna stronę, poza miastem i chwile w mieście, średnia prędkość koło 120 km/h. Pali średnio powyżej 9 litrów. Ostatnio zauważyłam minimalny spadek deko mniej niż 9l. Hym czy ma ktoś też ten sam silnik i może powiedzieć czy to normalne spalanie?? Oczywiście, że nie wspomnę o katalogowym spalaniu. Czy może ktoś coś napisać o tym silniku...
A może chodzi oto, że masz średnia prędkość 120 km/h ObrazekObrazekObrazek ja rano do pracy mam 20 km/h i średnie spalanie 9-10 litrów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

elka

bez przesady ... ale widzę, że mamy podobnie ty 20 ja 120 :D to chyba ładne korki, ja na szczęście omijam korki ale permanentnie spóźniam się do pracy :lol: dlatego się śpieszę...
muszę chyba przyzwyczaić się do tego spalania i ... poprosić w pracy o podwyżkę (albo chociaż płonna nadzieja, że Morawiecki podwyższy koszty pracy) :D
A z innej beczki to ktoś w tamtym tygodniu - naprawdę nie wiem jak, normalnie w samo południe na parkingu osiedlowym kolo mojej pracy, naprawdę na dużym terenie, gdzie parkowałam sobie z dala od innych aut, zbił mi tylną lampę - tą część co wystaje. Do tej pory zastanawiam się z moim szefem jak to możliwe, na takiej wysokości.... :o
Początkowo nic nie było widać, wyskoczył mi tylko komunikat na komputerze - sprawdź tylne światło, dopiero po dwóch dniach lampa zaczęła się rozsypywać po kawałku, w tej chwili zostały tylko strzępy. Wczoraj dostałam telefon z serwisu skody - koszt tego kawałka 987zł :o szok, zastanawiam się czy nie kupić używanej, są po 350 zł ?? albo jeszcze AC zostaje ...

talar
Samochód: Skoda Karoq 1.6 TDI

Post autor: talar »

Silnik 1.6 TDI + DSG - odebrany 7 września MY2019. Przejechane ok 3300 km. Komputer pokazuje spalanie poniżej 5,7 l z całości przejechanych km. 80% trasa reszta miasto
Skoda Karoq Style 1.6TDI +DSG :)

ODPOWIEDZ