Manualna skrzynia biegów
- Andrew1962
- Samochód: Skoda Karoq Style 1.5
Manualna skrzynia biegów
Dzisiaj obejrzałem ten filmik:
i szukam potwierdzenia czy to prawda, że mankamentem manualnej skrzyni są aż tak długie przełożenia? Za 2 tygodnie odbieram a tu taki news? Proszę o info od tych co już ujeżdżają swoje Kuraki. Pozdrawiam
i szukam potwierdzenia czy to prawda, że mankamentem manualnej skrzyni są aż tak długie przełożenia? Za 2 tygodnie odbieram a tu taki news? Proszę o info od tych co już ujeżdżają swoje Kuraki. Pozdrawiam
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Re: Manualna skrzynia biegów
Jedynka powinna być krótsza... Jak się toczysz tak 2-5km/h i depniesz gaz to.... gaśnie silnik, nie ma siły jechać. Takie coś to ja miałem kiedyś w starej Yaris 1.0 :E Żaden kangur tylko to jest największym mankamentem...
Chciałem zauważyć iż ten "news" pochodzi z października 2017 roku !!! więc chyba nie powinieneś się czuć zaskoczony 
- Andrew1962
Niestety w całym procesie decyzyjnym dotyczącym zmiany samochodu nie natrafiłem wcześniej na takie info więc jestem jak widać zaskoczony. Po przeczytaniu postów z linku mansa jestem zdziwiony jeszcze bardziej. Wynika z tego, że inżynierowie Skody przegięli z wyborem przekożeń skrzyni do tego silnika. Dla mnie powrót do Skody następuję po 12 letnim rozbracie (ostatnia Octavia 1,6 benzyna) więc abym się nie roczarował bo poprzednio z marki byłem zadowolony. Nawet lata gwiezdne temu kiedy ujeżdżałem Kuraka 120L
Jazdę próbną odbyłem dwoma Kurakami Octavią w manualu i Karoqu z dsg (z manualną nie mieli) i ani w jednym ani drugim przypadku "kangurowania" nie zaliczyłem
Pozdrawiam
- Andrew1962
Dziękuję
Poczytałem i jeszcze bardziej się zdziwiłem.
Pozdrawiam
- Andrew1962
Dziś będąc u dealera zapytałem w temacie i ??? Oni nie mają pojęcia, że taki problem występuje, nikt im do tej pory nie zgłaszał takiej wady/defektu?!
To samo ostatnio powiedziałem w salonie Seata przy proponowaniu mi Ateci 1.5 do zakupu i usłyszałem taką samą odpowiedź, pierwsze słyszą.Andrew1962 pisze: ↑06 mar 2019, 17:09 Dziś będąc u dealera zapytałem w temacie i ??? Oni nie mają pojęcia, że taki problem występuje, nikt im do tej pory nie zgłaszał takiej wady/defektu?!
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
No cóż. Polski klient jest mało wymagający. Wielu osobom z tego forum nie przeszkadza to kangurowanie. Dla wielu osób nie jest to wada. Co innego w UK, jak czytam angielskie fora to ludzie zwracają te samochody do salonów i oddają im pieniądze. Albo zostawiają swoje samochody w salonach do czasu usunięcia usterki (na ten czas dostają samochody zastępcze). Ja szanuję swoje pieniądze, dlatego wymagam produktu bez wad. Gdybym dzisiaj miał kupować samochód, samochody Skody omijałbym z daleka.Andrew1962 pisze: ↑06 mar 2019, 17:09 Dziś będąc u dealera zapytałem w temacie i ??? Oni nie mają pojęcia, że taki problem występuje, nikt im do tej pory nie zgłaszał takiej wady/defektu?!
Może to jest działanie celowe, żeby ludzie kupowali albo słabszy silnik 1.0 albo wersję na wypasie (jeśli jest) 2.0 lub diesla.
To jest kalkulowanie na szczytach koncernu i nie nam maluczkim się w tym rozeznawać.
To jest kalkulowanie na szczytach koncernu i nie nam maluczkim się w tym rozeznawać.
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały