Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Zamówienie z 10.2018 na 1.5 TSI DSG z wieloma dodatkami, a produkcja zaplanowana w systemie na 23 tydzień 2019 r. 
-
Piotr&Magda
- Samochód: Karoq 1,5 tsi style
205 dni tyle mija od zamówienia Karoq-a 1.5 tsi Style DSG +pakiet Comfort +podgrzewana szyba oraz dysze spryskiwaczy +nakładki na nadkola +tapicerka beż ... błękit lava.
Jutro w/g dealera samochód przeznaczony jest do dystrybucji ... czekam
Jutro w/g dealera samochód przeznaczony jest do dystrybucji ... czekam
-
BEATA&KRZYSZTOF
A ja dzisiaj się dowiedziałem od handlowca, że system wrzucił mu kilka karoqów z datami produkcji, ale bez naszego
.
I co teraz robicie? Czekacie na datę czy coś innego szukacie?BEATA&KRZYSZTOF pisze: ↑21 mar 2019, 0:07 A ja dzisiaj się dowiedziałem od handlowca, że system wrzucił mu kilka karoqów z datami produkcji, ale bez naszego.
- Andrew1962
- Samochód: Skoda Karoq Style 1.5
Dobrze, że nie lubię automatów bo jeszcze nie wiadomo ile bym czekał a tak mogę już śmigać swoim Kurczaczkiem 
Jednak w tym przypadku to zaleta
Jednak w tym przypadku to zaleta
Jeździłem kilkanaście lat manualem:) od dwóch lat mam automat dsgAndrew1962 pisze: ↑22 mar 2019, 12:23 Dobrze, że nie lubię automatów bo jeszcze nie wiadomo ile bym czekał a tak mogę już śmigać swoim Kurczaczkiem
Jednak w tym przypadku to zaleta![]()
-
BEATA&KRZYSZTOF
A my zamówiliśmy manulną i terminu nie ma. Ponoć w ciągu tygodnia ma się pojawić.
Czy szukamy innego? Czekamy i szukamy
.
Czy szukamy innego? Czekamy i szukamy
A jak jazda ravką?BEATA&KRZYSZTOF pisze:A my zamówiliśmy manulną i terminu nie ma. Ponoć w ciągu tygodnia ma się pojawić.
Czy szukamy innego? Czekamy i szukamy.
-
BEATA&KRZYSZTOF
Nie byliśmy, bo dopiero w tym tygodniu mieli rejestrować benzynę w manualu, a poza tym K. wczoraj wrócił z delegacji. Jak się uda to jutro zrobimy kurs ravką i jeszcze raz karoqiem
, aby mieć porównanie obu prawie natychmiastowe,, bo w ciągu 30 min.
-
BEATA&KRZYSZTOF
Byłam dzisiaj w skodzie i dowiedziałam się:
1) do wszystkich dealerów został przesłany wykres z terminami produkcji z podziałem na rodzaj skrzyni, silnika
2) u niektórych termin produkcji jest potwierdzony u innych jeszcze nie, a my jesteśmy tymi na NIE, nie mniej jednak nasze zamówienie jest na wykresie na 23 tydzień tego roku (połowa października zamówiony),
3) problem wynika z ogromnej ilości zamówień i silnika benzynowego, gdzie aktualnie montowany jest filtr cząstek stałych i ciągle coś tam jest nie tak, ale co nie wiem,
4) Skoda nie przejmuje się tym, że ktoś rezygnuje, bo i tak wie, że natychmiast znajdzie się nabywca.
Odbyłam tym razem jazdę próbną (poprzednio jeździł K.) dieslem z manualem. Silnik mi nie zgasł, ale 2 razy się dławił, kiedy ruszałam po zahamowaniu. Miałam włączony s/s. Zauważyłam, że jeśli po zahamowaniu przejdzie się na luz, a potem przy ruszaniu wrzuci 1 i delikatnie puści sprzęgło dławienia nie ma. Przyspieszanie nie szokuje.
1) do wszystkich dealerów został przesłany wykres z terminami produkcji z podziałem na rodzaj skrzyni, silnika
2) u niektórych termin produkcji jest potwierdzony u innych jeszcze nie, a my jesteśmy tymi na NIE, nie mniej jednak nasze zamówienie jest na wykresie na 23 tydzień tego roku (połowa października zamówiony),
3) problem wynika z ogromnej ilości zamówień i silnika benzynowego, gdzie aktualnie montowany jest filtr cząstek stałych i ciągle coś tam jest nie tak, ale co nie wiem,
4) Skoda nie przejmuje się tym, że ktoś rezygnuje, bo i tak wie, że natychmiast znajdzie się nabywca.
Odbyłam tym razem jazdę próbną (poprzednio jeździł K.) dieslem z manualem. Silnik mi nie zgasł, ale 2 razy się dławił, kiedy ruszałam po zahamowaniu. Miałam włączony s/s. Zauważyłam, że jeśli po zahamowaniu przejdzie się na luz, a potem przy ruszaniu wrzuci 1 i delikatnie puści sprzęgło dławienia nie ma. Przyspieszanie nie szokuje.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2019, 17:21 przez BEATA&KRZYSZTOF, łącznie zmieniany 1 raz.