Temat był już poruszany kilkukrotnie ale mam wątpliwości.
Mam rozpoznawanie znaków i fajnie by było aktywować sobie dodatkowe funkcje. Z uwagi na to, że auto jest na gwarancji a salon Skody w pobliżu pomyślałem, że czemu nie zrobić tego u autoryzowanego dealera. Niestety ale panowie z Skody stwierdzili, że aby aktywować LA trzeba wprowadzić poważne zmiany w samochodzie wymienić jakieś sterowniki i że jest to nieopłacalne bo koszt takiej wymiany to ponad 10k

(poinformowałem że mam rozpoznawanie znaków) . Pojechałem do drugiego salonu. Pan z serwisu długo szukał w komputerze i stwierdził że jedyne co mogą aktywować to media command i smart link nie ma możliwości aktywacji LA. Powiedziałem, że w internecie ogłaszają się osoby które twierdzą że taka możliwość jest i to bez żadnych kosztownych przeróbek. Pan stwierdził że wszelkie nieautyrozawane zmiany poza oczywistymi wzg. bezpieczeństwa i możliwą utratą gwarancji mogą skutkować tym że np. przy wizycie w serwisie i podpięciu się z komputerem wszelkie nielegalne oprogramowanie zostanie automatycznie usunięte i przywrócone do wersji fabrycznej.
Jak to w końcu jest? Da się to zrobić czy nie? Czy po wgraniu "nielegalnego" LA auto mi np. nie zgłupieje i nie skręci samo na czołówkę z TIR-em albo do rowu? Czy podczas wizyty w serwisie zmiany nie zostaną skasowane? Czy wprowadzone zmiany będą widoczne dla serwisu Skody co może dać im podstawy do anulowania gwarancji? Dziwi mnie to że autoryzowany serwis nie jest w stanie dokonać aktywacji LA a niautyrozowani spece już tak.