Serwis olejowy 2,0 TSI.
Re: Serwis olejowy 2,0 TSI.
Dzięki.
Niestety nie widzę w nim najnowszych informacji m.in. o cenie takiego serwisu w silniku 2,0 TSI. No, ale może ślepy ze starości jestem...
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Nie uważasz że cena za tą usługę może być za kilka miesięcy już inna? Już nie chodzi mi o zwykły kurs dolara, inflacja itd
Oczywiście, dlatego mój wątek odnosi się do tego konkretnego silnika i w obecnym czasie. Ale jak już prędzej napisałem, 800 zł, to ja zapłaciłem za serwis Forda fiesty już w 2014 roku.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Re: Serwis olejowy.
Byłem wczoraj na pierwszym tzw. gwarancyjnym serwisie Karoqa, czyli po 2 latach od kupna auta. W komputerze mieli wpisane, że mam wykupione 2 serwisy olejowe, a nie 2 przeglądy auta z wymianą elementów eksloatacyjnych, czyli w ramach tego pakietu chcieli wymienić tylko olej w silniku, jego filtr i korek. Za filtr powietrza, filtr kabinowy, olej w haldexie i za przegląd auta miałem normalnie zapłacić. Ciśnienie to mi się konkretnie podniosło, ale na szczęście miałem ze sobą umowę na te dwa przeglądy i temat się rozwiązał na moją korzyść, czyli nie musiałem dopłacić za te dodatkowe elementy. Serwisant skontaktował się z kimś i poprawiono informację w systemie, że mam wykupione dwa przeglądy z limitem 80 kkm.
Pierwszy przegląd Karoqa po dwóch latach łącznie z wymianą elementów eksloatacyjnych kosztuje 1800 zł, ja zapłaciłem 800 zł wykupując go w pakiecie.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Mi sprzedawca pakiety serwisowe na okres gwarancji dał gratis przy zakupie karoqa, normalnie bym ich nie kupił bo jak chcesz wcześniej wymienić olej to i tak trzeba zapłacić. W ogóle obsługa serwisowa w skodzie to porażka.
U mnie niestety na Sportline z 4x4 nie udało się zbyt wiele "ugrać": ok 6 kzł rabatu na ostateczną cenę zakupu auta oraz przedłużenie gwarancji na 4 lata i 2 przeglądy gwarancyjne, czyli po drugim i czwartym roku, w cenie 1800 zł za całość. Na dodatkowym, płatnym przeglądzie olejowym byłem po roku od kupna, więc będę jeździł co rok.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.