Kilka pytań o opcje

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Darek

Re: Kilka pytań o opcje

Post autor: Darek »

Chyba trzeba będzie każdą opcję potraktować oddzielnie i osobno dopytać forumowiczów. Jak konfigurowałem opcje przed zakupem, to niektóre zależności były bardzo dziwne. Przykładowo chciałem mieć składane i podgrzewane lusterka, więc musiałem dobrać podgrzewane fotele z pamięcią ustawień. Zapewne chodziło o przyciski, które się tam znajdują.

Park Assist, wymaga prawdopodobnie oprócz zwykłych czujników parkowania dodatkowych dwóch po bokach auta. Czy jest wiązka i wystarczy tylko dołożyć i dokodować to będzie wiadomo jak pierwszy śmiałek spróbuje.

Rear Traffic Alert to, z tego co wyczytałem, dodatkowe sensory radiowe w tylnym zderzaku. I znowu trzeba potwierdzić/zaprzeczyć u kogoś kto ma i widzi.

Na forum Kodiaq'a jest wątek o interfejsie diagnostycznym OBDeleven:

https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... =obd#p4765

Tu można poczytać co się da dokodować. Pewnie w Karoq'u będzie podobnie i zapewne niebawem taki wątek pojawi się i u nas.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

bzylak

Post autor: bzylak »

Darek pisze: 20 mar 2018, 8:26 Przykładowo chciałem mieć składane i podgrzewane lusterka
nie do końca, podgrzewane i składane lusterka są w standardzie w wersji style a było jeszcze identyczna pozycja z "pamięcią" czyli chodzi o pamięc ustawień i wtedy też trzeba dobrać fotele itp..

Tech-Spec

Post autor: Tech-Spec »

Darek pisze: 20 mar 2018, 8:26 Przykładowo chciałem mieć składane i podgrzewane lusterka, więc musiałem dobrać podgrzewane fotele z pamięcią ustawień. Zapewne chodziło o przyciski, które się tam znajdują.
Jeśli chciałeś mieć składane i podgrzewane lusterka z pamięcią to oczywiste jest to, że musiałeś dokupić elektrycznie sterowany fotel kierowcy z funkcją pamięci bo tylko wtedy ma to sens. Czyli wchodzi kierowca nr 1 do auta, wybiera ustawienia fotela nr 1 i co oczywiste oprócz samej odległości od kierownicy również lusterka ustawiają się w zaprogramowanej pozycji. Potem wsiada kierowca nr 2 i wybierając pozycję fotela nr 2 lusterka ustanawiają się pod niego. Natomiast "Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane, automatycznie ściemniające się lusterka boczne z oświetleniem wokół drzwi " bez pamięci to standard w każdej z wersji i nic do nich nie trzeba dokupować (przyciski są te same).

Darek

Post autor: Darek »

To prawda. Przy wyborze opcji w wersji Style kombinowałem na wszystkie sposoby co brać a co sobie odpuścić. Teraz sobie przypominam, że pamięć ustawień chciałem, ale podgrzewane fotele nie były mi potrzebne.

tborowsk

Post autor: tborowsk »

Z tym, że podgrzewane fotele, to też standard dla wersji Style.

Dla mnie podgrzewane fotele, to bardzo przydatne rozwiązanie, z którego często korzystam w moim obecnym aucie, szczególnie, kiedy auto cały dzień stoi na parkingu pod biurem.

Brakuje mi z kolei obecnie podgrzewanej kierownicy i do zamówionego Karoqa wziąłem tę opcję.

marcin
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM

Post autor: marcin »

Wie ktoś może czym mógł być spowodowany brak podgrzewania kierownicy w wersji sport?

bartic
Samochód: Skoda Karoq 1.5 tsi (manual)

Post autor: bartic »

O właśnie się zastanawiam nad kierownicą ogrzewaną... Warto?

Sebek

Post autor: Sebek »

Kiedy konfigurowałem Kuraka, za oknem było -15 stopni, więc pod wpływem warunków atmosferycznych dodałem podgrzewaną kierownicę, mam nadzieję, że nie pożałuję :D

tborowsk

Post autor: tborowsk »

Sprawdzałem ostatnio u brata w Kudze. Powiem tak rewelacja zimą :) dla mnie must have :)

elektrod

Post autor: elektrod »

W poprzednim aucie miałem tylko podgrzewane stołki, teraz do Karoqą dobrałem do tego szybę szybę przednią podgrzewaną. Brakuje mi grzanej kierownicy, ale w następnym aucie wezmę ogrzewanie postojowe.

ODPOWIEDZ