Kilka pytań o opcje
Re: Kilka pytań o opcje
Chyba trzeba będzie każdą opcję potraktować oddzielnie i osobno dopytać forumowiczów. Jak konfigurowałem opcje przed zakupem, to niektóre zależności były bardzo dziwne. Przykładowo chciałem mieć składane i podgrzewane lusterka, więc musiałem dobrać podgrzewane fotele z pamięcią ustawień. Zapewne chodziło o przyciski, które się tam znajdują.
Park Assist, wymaga prawdopodobnie oprócz zwykłych czujników parkowania dodatkowych dwóch po bokach auta. Czy jest wiązka i wystarczy tylko dołożyć i dokodować to będzie wiadomo jak pierwszy śmiałek spróbuje.
Rear Traffic Alert to, z tego co wyczytałem, dodatkowe sensory radiowe w tylnym zderzaku. I znowu trzeba potwierdzić/zaprzeczyć u kogoś kto ma i widzi.
Na forum Kodiaq'a jest wątek o interfejsie diagnostycznym OBDeleven:
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... =obd#p4765
Tu można poczytać co się da dokodować. Pewnie w Karoq'u będzie podobnie i zapewne niebawem taki wątek pojawi się i u nas.
Park Assist, wymaga prawdopodobnie oprócz zwykłych czujników parkowania dodatkowych dwóch po bokach auta. Czy jest wiązka i wystarczy tylko dołożyć i dokodować to będzie wiadomo jak pierwszy śmiałek spróbuje.
Rear Traffic Alert to, z tego co wyczytałem, dodatkowe sensory radiowe w tylnym zderzaku. I znowu trzeba potwierdzić/zaprzeczyć u kogoś kto ma i widzi.
Na forum Kodiaq'a jest wątek o interfejsie diagnostycznym OBDeleven:
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... =obd#p4765
Tu można poczytać co się da dokodować. Pewnie w Karoq'u będzie podobnie i zapewne niebawem taki wątek pojawi się i u nas.
Jeśli chciałeś mieć składane i podgrzewane lusterka z pamięcią to oczywiste jest to, że musiałeś dokupić elektrycznie sterowany fotel kierowcy z funkcją pamięci bo tylko wtedy ma to sens. Czyli wchodzi kierowca nr 1 do auta, wybiera ustawienia fotela nr 1 i co oczywiste oprócz samej odległości od kierownicy również lusterka ustawiają się w zaprogramowanej pozycji. Potem wsiada kierowca nr 2 i wybierając pozycję fotela nr 2 lusterka ustanawiają się pod niego. Natomiast "Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane, automatycznie ściemniające się lusterka boczne z oświetleniem wokół drzwi " bez pamięci to standard w każdej z wersji i nic do nich nie trzeba dokupować (przyciski są te same).
To prawda. Przy wyborze opcji w wersji Style kombinowałem na wszystkie sposoby co brać a co sobie odpuścić. Teraz sobie przypominam, że pamięć ustawień chciałem, ale podgrzewane fotele nie były mi potrzebne.
Z tym, że podgrzewane fotele, to też standard dla wersji Style.
Dla mnie podgrzewane fotele, to bardzo przydatne rozwiązanie, z którego często korzystam w moim obecnym aucie, szczególnie, kiedy auto cały dzień stoi na parkingu pod biurem.
Brakuje mi z kolei obecnie podgrzewanej kierownicy i do zamówionego Karoqa wziąłem tę opcję.
Dla mnie podgrzewane fotele, to bardzo przydatne rozwiązanie, z którego często korzystam w moim obecnym aucie, szczególnie, kiedy auto cały dzień stoi na parkingu pod biurem.
Brakuje mi z kolei obecnie podgrzewanej kierownicy i do zamówionego Karoqa wziąłem tę opcję.
-
marcin
- Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM
Wie ktoś może czym mógł być spowodowany brak podgrzewania kierownicy w wersji sport?
O właśnie się zastanawiam nad kierownicą ogrzewaną... Warto?
Kiedy konfigurowałem Kuraka, za oknem było -15 stopni, więc pod wpływem warunków atmosferycznych dodałem podgrzewaną kierownicę, mam nadzieję, że nie pożałuję 
Sprawdzałem ostatnio u brata w Kudze. Powiem tak rewelacja zimą
dla mnie must have 
W poprzednim aucie miałem tylko podgrzewane stołki, teraz do Karoqą dobrałem do tego szybę szybę przednią podgrzewaną. Brakuje mi grzanej kierownicy, ale w następnym aucie wezmę ogrzewanie postojowe.