Line Assist - kodowanie
Re: Line Assist - kodowanie
Da się jakoś odczytać jaką wersję kamery mam w swoim samochodzie? Czy bazować się tylko na wyglądzie?
-
PrzemasCeli
- Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG
Tak i tutaj był pies pogrzebany - otworzyłem maskę i udało się zakodować Lane Assist. Problem tylko w tym , że na infotainmencie nie mam tam dodatkowej opcji LA w menu assystentów po zza tymi co miałem fabrycznie ..... mogę tylko w kierownicy włączać i wyłączać LA
Jak próbowałem aktywować system rozpoznawania znaków to niby się wgrał ale miałem komunikat o niedostępności czy coś podobnego systemu rozpoznawania znaków. Wybierałem opcję bez nawigacji.
Ponieważ masz wszystko co potrzeba możesz cofnąć się poprzez historię kodowania i spróbować jeszcze raz. Co do znaków potrzeba jest pewnie jeszcze jedna kamerka której nie mamy.
Ps.
Pamiętam, że z LA jest tam myk, że jak aktywujesz jedną z opcji nie działa pełne LA.Trzeba wyłączyć jedną włączyć drugą i wtedy zadziała.
Ps.
Pamiętam, że z LA jest tam myk, że jak aktywujesz jedną z opcji nie działa pełne LA.Trzeba wyłączyć jedną włączyć drugą i wtedy zadziała.
-
PrzemasCeli
mam wszystko co związane z LA.
Spróbuj - wyłącz wszystko z zatrzymaniem. Zakoduj tylko Adaptacyjne trzymanie na pasie
Spróbuj - wyłącz wszystko z zatrzymaniem. Zakoduj tylko Adaptacyjne trzymanie na pasie
-
PrzemasCeli
Próbowałem kilka opcji np odmykanie szyb przy zamykaniu drzwi dla efektu lekko domykanych drzwi itd ale po tych wszystkich bajerach zostawiłem tylko LA i blokadę drzwi ustawianą z menu.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2025, 20:58 przez bysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PrzemasCeli
Znalazłem taką wypowiedź.: więc musze odkodować LA i zakodować tak jak pisze ten user.
Dodatkowo jest info nt. rozpoznawania znaków z prawdopodobnie naszą kamerą:

Link z tego screena: https://eastyorkshireretrofits.co.uk/pr ... 839a&_ss=r

Link z tego screena: https://eastyorkshireretrofits.co.uk/pr ... 839a&_ss=r
Czytając w necie jak ta opcja upierdliwie działa czasami powodując sytuację grożącą nawet kolizją drogową zupełnie to sobie odpuściłemPrzemasCeli pisze: ↑16 mar 2025, 18:45 ......
....
-
PrzemasCeli