Jutro dzwonię po kierownicę
Kilka pytań o opcje
Re: Kilka pytań o opcje
Ogrzewanych foteli spróbowałem w superbie i mimo, że używane przecież nie cały czas, to warto, nawet dla tych kilkunastu, czy kilkudziesięciu razy w roku.
)
Na pewno nie pożałujesz, tym bardziej że w Polsce zima trwa obecnie pół roku 
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Tak, to są dwa radary w tylnym zderzaku. Dokodować nie da rady bez dokupowania sprzętu. Dodatkowo to występuje razem z Blind Spot Detect (te same radary są potrzebne, no i inne wkłady lusterka).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Karoqa? Daj mu znać o naszym forum! 
teraz dopłata a potem podrożeją wszystkie ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,https://moto.wp.pl/bedzie-nowe-obowiazk ... 217191553a
Skoda każe sobie dopłacić za zamawiane wcześniej Karoqi, które były zamawiane bez tego systemu a termin produkcji wymusił na nich dołożenie tego systemu? Skąd takie informacje ?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Ale przecież Škoda ma Front Assist i jest on w standardzie.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Karoqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Nie przeczytałem artykułu - tylko po samym wstępie założyłem że chodzi o automatyczne powiadamianie służb przez auto po wypadku - bo gdzieś niedawno czytałem że w Unii weszła taka dyrektywa by wszystkie nowe auta to miały w standardzie od kwietnia/maja tego roku. A tu chodzi o FA jednak. W każdym razie orientuje się ktoś może czy należy się spodziewać wymuszenia dopłaty przez delaera Skody za te wymuszone prawem wyposażenie?
Też czytałem ostatnio o systemie eCall, że od 1 kwietnia jest obowiązkowy. Natomiast jak konfigurowałem Skodę, to ta opcja w konfiguratorze była nieaktywna. W sumie nie wnikałem wtedy o co chodzi, ale na pewno była bez dopłaty.