Wycieraczka tylna
Wycieraczka tylna
Nastały mrozy i zauważyłem że tylna wycieraczka nie jest podgrzewana na szybie. Cała szyba po włączeniu grzania rozmraża się, a pióro wycieraczki nadal jest przyklejone do szyby.
W mojej Astrze z 2004 pod piórem wycieraczki pod szybą były dodatkowe druty do grzania i działało to świetnie.
Widzę że projektanci szyb w tym modelu nie popisali się. To kolejna niedoróbka w tym samochodzie.
W mojej Astrze z 2004 pod piórem wycieraczki pod szybą były dodatkowe druty do grzania i działało to świetnie.
Widzę że projektanci szyb w tym modelu nie popisali się. To kolejna niedoróbka w tym samochodzie.
Re: Wycieraczka tylna
Faktycznie moja starsza Fabia ma grzaną "falkę" pod wycieraczką. Byłem przekonany, że Karoq ma tylko pionowe druty.
Dzisiaj tylna szyba lekko mi zaparowała. Włączyłem ogrzewanie i okazało się, że druty mam też w poziomie. Ten najniższy idzie dokładnie w linii pióra tylnej wycieraczki.
Czyli nie powinno być aż tak źle. Może na piórze wycieraczki zebrało się więcej lodu ze spływającej wody? "Falka" oczywiście szybciej by podgrzała z racji gęstszego upakowania przewodów grzejnych.
Dzisiaj tylna szyba lekko mi zaparowała. Włączyłem ogrzewanie i okazało się, że druty mam też w poziomie. Ten najniższy idzie dokładnie w linii pióra tylnej wycieraczki.
Czyli nie powinno być aż tak źle. Może na piórze wycieraczki zebrało się więcej lodu ze spływającej wody? "Falka" oczywiście szybciej by podgrzała z racji gęstszego upakowania przewodów grzejnych.
Ogrzewanie tylnej szyby włączone a wycieraczka skacze po szybie i skrzypi. Tak jak podejrzewałem Karoq ma bardzo słabe podgrzewanie szyby. Szyba nie jest wystarczająco ciepła na mrozie i stąd te problemy z wycieraczką. Ale dziadostwo zrobili.
Patrząc po wpisach to nietrafiony wybór był chybaKraq pisze:Ogrzewanie tylnej szyby włączone a wycieraczka skacze po szybie i skrzypi. Tak jak podejrzewałem Karoq ma bardzo słabe podgrzewanie szyby. Szyba nie jest wystarczająco ciepła na mrozie i stąd te problemy z wycieraczką. Ale dziadostwo zrobili.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Totalna bzdura-bajki opowiadasz drugą zimę użytkuję i wszystko jest ok .Pozdrawiam
Fabryczna wycieraczka od samego początku tak u mnie działała bez względu na podgrzewanie, temperaturę i ilość wody która się lała sie po szybie. Wymiana na Boscha załatwiła sprawę. Koszt to około 27 pln.Kraq pisze:Ogrzewanie tylnej szyby włączone a wycieraczka skacze po szybie i skrzypi. Tak jak podejrzewałem Karoq ma bardzo słabe podgrzewanie szyby. Szyba nie jest wystarczająco ciepła na mrozie i stąd te problemy z wycieraczką. Ale dziadostwo zrobili.
Jakie jeszcze fabrycznie nowe elementy wyposażenia należy wymienić, żeby ten samochód spełniał podstawowe standardy użytkowania?
Zmiana auta pozostaje koledze.
Skoda to jednak auto dla ludu. Producent nie dba o pierwsze wrażenie po zakupie. Jak chcesz mieć dobre i długotrwałe części sam musisz sobie je wybierać, w przeciwnym wypadku jedziesz do ASO i dostajesz kolejny badziew za solidną cenę. To nie jest marka auta, że zaprosisz kogoś do środka i będzie się on zachwycać i kupi sobie takie samo. Zachwycić ma cena i krótki kontakt na jeździe testowej. Niestety taka jest smutna prawda i nie dotyczy to tylko samochodów, tylko przy takiej cenie to najbardziej boli.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2019, 16:32 przez PauLkr, łącznie zmieniany 1 raz.
W katergorii "Najbardziej niezadowolony z auta" na tym forum - pierwsze miejsceKraq pisze:Jakie jeszcze fabrycznie nowe elementy wyposażenia należy wymienić, żeby ten samochód spełniał podstawowe standardy użytkowania?