Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
mike
Samochód: Seat Ateca FR 1.5TSI DSG

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: mike »

Życzyłbym sobie, aby Karoq nie stał się drugim Nissanem Q, który autem wybitnym nie jest ale jeździ go w Polsce bardzo dużo... :shock:

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Darek

Post autor: Darek »

Wysypu Karoq'a w Polsce raczej bym się nie spodziewał z racji ceny samochodu. Za niemałe pieniądze jeździmy "tylko Skodą". Dla wielu osób ma to znaczenie. Chętniej kupią właśnie Nissana czy Dacię, bo to też SUV.

Ja czekałem ponad 9 miesięcy i nie żałuję. A co do samej marki, to czwarta Skoda w rodzinie. I myślę, że warta swoich pieniędzy.

Awatar użytkownika
nec
Samochód: Karoq 1.5 TSI 4X4 DSG

Post autor: nec »

Czytając wasze posty ręce mi opadły. Żałuję że nie wszedłem tutaj zanim złożyłem zamówienie.9 miesięcy to niczym ciąża,a ja aż tak cierpliwy to chyba nie jestem. :x

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

nec pisze:Czytając wasze posty ręce mi opadły. Żałuję że nie wszedłem tutaj zanim złożyłem zamówienie.9 miesięcy to niczym ciąża,a ja aż tak cierpliwy to chyba nie jestem. :x
Zamów sobie gdzieś indziej coś innego jako alternatywę, najwyżej karoqa nie odbierzesz, długo u dilera stać nie będzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

rymimarcin
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG

Post autor: rymimarcin »

nec pisze: 12 lut 2019, 13:29 Czytając wasze posty ręce mi opadły. Żałuję że nie wszedłem tutaj zanim złożyłem zamówienie.9 miesięcy to niczym ciąża,a ja aż tak cierpliwy to chyba nie jestem. :x
Ja swojego odebrałem po 87 dniach od zamówienia więc cuda się zdarzają. Powodzenia

Darek

Post autor: Darek »

Nie traććie nadziei! Moje 9 miesięcy wynikało z siedzeń Alcantara. Byłem świadom wyboru. Dealer uprzedził mnie, dwa razy próbował namówić na pełną skórę. Byliśmy z żoną uparci. Potem dopadła nas przerwa produkcyjna i nowa homologacja WLTP.

Namiętnie śledziłem forum brytyjskie, na którym pisali o desancie Karoq'ów na wyspy. Tak jak ktoś wyżej napisał, auto nieźle sprzedaje się na zachodzie. Ale warto było czekać.

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

rymimarcin pisze: 12 lut 2019, 17:30 Ja swojego odebrałem po 87 dniach od zamówienia więc cuda się zdarzają. Powodzenia
- termin niesamowity. Może ktoś kto wcześniej zamówił zrezygnował.
Cena Karoqa faktycznie najniższa nie jest, ale skoda o wiele bardziej mi odpowiada łącznie z wyglądem niż nissan. Dotychczas co prawda znałem tylko volvo i opla, ale kilka razy miałem okazję jechać skodą Superb i było super :). Volvo jest drogi w utrzymaniu, a opel znacznie się popsuł, a i właściciela zmienił, więc nie moja bajka.
Termin mam 7 tydzień, ale wolę, aby był na wiosnę. Przynajmniej jedna zmiana opon mi odpadnie.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2019, 10:36 przez BEATA&KRZYSZTOF, łącznie zmieniany 1 raz.

c#Hunter
Samochód: Karoq Style 1.5TSI

Post autor: c#Hunter »

nec pisze: 12 lut 2019, 13:29 Czytając wasze posty ręce mi opadły. Żałuję że nie wszedłem tutaj zanim złożyłem zamówienie.9 miesięcy to niczym ciąża,a ja aż tak cierpliwy to chyba nie jestem. :x
Nie zawsze się tyle czeka, ja zamówiłem 30.09.2018 a wyprodukowali 13.12.2018. Czyli w dwa i pół miesiąca :E 1,5TSI Style manual. Z drugiej strony to nie miał homologacji i dopiero dzisiaj odebrałem.

hygge

Post autor: hygge »

No i stało się :) po 5 miesiącach czekania mój Karoq dotarł do Polski i nocuje w Poznaniu. W przyszłym tygodniu odbiór!

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

hygge pisze: 13 lut 2019, 12:46 No i stało się :) po 5 miesiącach czekania mój Karoq dotarł do Polski i nocuje w Poznaniu. W przyszłym tygodniu odbiór!
Gratulacje :) Podzielisz się jaki silnik i wyposażenie?

ODPOWIEDZ