Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka
Miałeś zimny silnik po nocy? Jeśli tak to znaczy że może coś zmienili. W końcu masz miesiąc czy dwa młodsze auto..Andrew1962 pisze: ↑08 kwie 2019, 14:09 Dzisiaj zachęcony wczorajszym wpisem w temacie "Ankieta..." przez c#Huntera zrobiłem kilka testów aby wywołać efekt kangura i lipaNie udało się. Pierwsze testowanie to było ruszenie i pozostawienie auta na pierwszym biegu bez gazu. Autko jechało bez żadnego szarpania. Powtórzyłem 3 x i nic. Drugi test to jazda na jedynce przy obrotach 1000-1200 choć to prawie to samo bo z ledwo dotkniętym gazem i znowu nic
też powtórzyłem 3 x. Zastanawiam się czy aby to nie jakaś legenda z tym efektem kangura?
Albo trafiłem jakiś "felerny" egzemplarz
Nie mam jednak się z tego powodu smucić i reklamować Kuraka
![]()
Rok modelowy, data produkcji samochodu, typ skrzyni biegów, filtr GPF tak/nie, przebieg samochodu. To są istotne informacje.Andrew1962 pisze: ↑08 kwie 2019, 14:09 Dzisiaj zachęcony wczorajszym wpisem w temacie "Ankieta..." przez c#Huntera zrobiłem kilka testów aby wywołać efekt kangura i lipaNie udało się. Pierwsze testowanie to było ruszenie i pozostawienie auta na pierwszym biegu bez gazu. Autko jechało bez żadnego szarpania. Powtórzyłem 3 x i nic. Drugi test to jazda na jedynce przy obrotach 1000-1200 choć to prawie to samo bo z ledwo dotkniętym gazem i znowu nic
też powtórzyłem 3 x. Zastanawiam się czy aby to nie jakaś legenda z tym efektem kangura?
Albo trafiłem jakiś "felerny" egzemplarz
Nie mam jednak się z tego powodu smucić i reklamować Kuraka
![]()
U mnie wyprodukowany 12 grudnia 2018 i nawet dzisiaj mi szarpał jak starałem się trzymac te 1k rpm. Chyba nagram filmik bo komicznie to wygląda. Najgorsze że dzisiaj stanałem na światłach na kończącym się pasie za światłami to mówię musze wskoczyć pierwszy. No i oczywiście mi zgasłAndrew1962 pisze: ↑08 kwie 2019, 19:10 Mój produkcja 8 tydzień br. pozostałe parametry już opisywałem. Może niech wypowiedzą się posiadacze takich świeżynek jak moja. Czyżby faktycznie coś poprawili?
Zrobiłem test w sobotę, to co opisujesz. Czyli start z jedynki tylko na sprzęgle, jazda po płaskim tylko na jedynce bez gazu, po czym spore depnięcie na gaz (normalnie tak nie jeżdżę) i samochód wyrywa do przodu, choć troszke się dławi na początku. Natomiast gdy dodaję gaz delikatnie to przyspiesza płynnie.c#Hunter pisze: ↑08 kwie 2019, 21:33U mnie wyprodukowany 12 grudnia 2018 i nawet dzisiaj mi szarpał jak starałem się trzymac te 1k rpm. Chyba nagram filmik bo komicznie to wygląda. Najgorsze że dzisiaj stanałem na światłach na kończącym się pasie za światłami to mówię musze wskoczyć pierwszy. No i oczywiście mi zgasłAndrew1962 pisze: ↑08 kwie 2019, 19:10 Mój produkcja 8 tydzień br. pozostałe parametry już opisywałem. Może niech wypowiedzą się posiadacze takich świeżynek jak moja. Czyżby faktycznie coś poprawili?
Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu TapatalkaW poprzednim aucie jedynie co to musiałem operować gazem by ie stracić przyczepności a tutaj musze operować gazem i sprzęgłem by mi nie zgasł :E
Mojego? Napisałem wcześniej. 06/2018.Andrew1962 pisze: ↑08 kwie 2019, 21:59 A kiedy Twojego produkowali?